Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Metélőhagymás burgonyasaláta retekkel

Metélőhagymás burgonyasaláta retekkel
Metélőhagymás burgonyasaláta retekkel
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A salátát gazdagíthatjuk durvára vágott főtt tojással is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-35 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, kockákra vágjuk.
  2. A vizet sóval, cukorral és az ecettel ízesítjük, majd a forró burgonyára öntjük. Hagyjuk, míg kihűl a burgonya, és a folyadékot felszívja.
  3. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A retket megtisztítjuk, mossuk, négybe, majd szeletekre vágjuk. A metélőhagymát megmossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet a kihűlt burgonyához adjuk.
  4. A majonézt elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük, a burgonyára öntjük, jól összekeverjük. Ha szükséges sóval, borssal fűszerezzük.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tavaszi krumplisaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
burgonya 1 kg
retek 200 g
lila hagyma 1 közepes db
metélőhagyma 1 csokor
víz 150 ml
fehér balzsamecet 2.5 ek
cukor 1 csipet
joghurt 300 g
majonéz 125 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint