Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Metélőhagymás-joghurtos pogácsa

Metélőhagymás-joghurtos pogácsa
Metélőhagymás-joghurtos pogácsa
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig jól jön egy kis rágcsálni való, akár tv nézéshez, baráti összejövetelekhez, kiránduláshoz. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a borsot és a felaprított metélőhagymát. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tejet, és lágy tésztává dagasztjuk.
  2. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és letakarva meleg helyen 60 percig kelesztjük. Ezután a lekenjük a tetejüket felvert tojással, és megszórjuk magokkal.
  3. Előmelegített 180 °C-os sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 532
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
receptverseny: „Minden ízében egészség!” receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

snidlinges pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

666
finomliszt 50 dkg
2 teáskanál
instant élesztő 1 tasak
joghurt 175 g
cukor 1 teáskanál
szőlőmagolaj 50 ml
metélőhagyma 1 csokor
tej 150 ml
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek
bors 1 kávéskanál