Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Metélőhagymás túróval töltött csirkemell

Metélőhagymás túróval töltött csirkemell
Metélőhagymás túróval töltött csirkemell
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez ismét a minimális munkával valami finomat kategória :). Készítettem már csontozott csirke-/pulykamellből is, azzal is jó. Ma a délelőtti bevásárlásból 11-kor hazaérve várt a kihívás, hogy ebéd is kellene... A csirkemell már várt, de nem akartam csak natúr sütni, így gyorsan szétnéztem hűtőben, kertben, mivel lehet feldobni :). Mivel egészben, különösebb bolygatás nélkül sül a hús, így nagyon finom omlós, szaftos marad, nem szárad ki. Köretnek bármi illik mellé. 10 percnyi munkával pedig egy igazán finom, különleges ízű és kinézetű ételünk van. A metélőhagymát nagyon szeretem benne, mert ad egy kellemes, finom hagyma ízt, de nem marad hagymaszagunk tőle :-D.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégvárónak is tökéletes, hiszen gyorsan előkészíthető, utána már csak annyi a teendőnk vele, hogy kivegyük a sütőből, tálaljuk, és meghallgassuk az elismerő szavakat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, majd a húsba egy-egy szép zsebet vágunk.
  2. Ízlésünknek megfelelő fűszerrel (jelen esetben köménymaggal és sóval) bedörzsöljük belülről (zseben keresztül) a húst.
  3. A bacont vagy szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk (pici olajat is tehetünk alá). A tűzről lehúzva, hozzákeverjük a finomra vágott metélőhagymát, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a túrót, és összeállítjuk a tölteléket. Ízlés szerint sózzuk.
  4. A töltelékkel betöltjük a zsebeket, a nyílást összezárjuk egy-egy fogpiszkálóval.
  5. Tepsibe (jénai tálba - megfelelő méretű edénybe) tesszük a csirkemellet, a tetejét sózzuk, fűszerezzük. Kevés vizet (kb. kis kávéspohárnyi) vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, és mehet a sütőbe.
  6. A sütőt maximális teljesítményre (250 fok) kapcsoljuk, és magára hagyjuk a csirkemellet. 20-25 perc elteltével - amikor a sütő előtt elmenve már érezzük az étel illatát :) -, mérsékeljük a hőfokot 200 fokra. Újabb 20 perc elteltével kivesszük a húst, és ha puhának látjuk, a tetejére tesszük a vajat, sütőbe vissza (immár fedő nélkül), ismét max. hőfok (ha van grill funkció), és pirosra sütjük a csirkemell tetejét.
  7. Köret ízlés szerint, viszont a hús alatt keletkező ízes mártás - is - isteni!
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 687
elküldve: 4
receptkönyvben: 270
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csirkemell, túróval töltött csirkemell-batyuk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildikeszabo
Auringonkukka / ildikeszabo Fri, 2011-12-16 16:26

Most illatozik a csirke a sütőben és a terjengő gőzökből ítélve fantasztikus vacsora elé nézünk :D Köszi a receptet!

kovács rita
kovács rita Thu, 2011-11-03 16:06

Finom lehet metélőhagymával is. Ki is próbálom. Én eddig kaporral készitettem.

297
csirkemell (csontos) 1 db
tehéntúró 15 dkg
bacon 2 szelet
snidling 0.5 csokor
0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
fűszersó 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint