Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Metélőhagymás vajkrém házilag

Metélőhagymás vajkrém házilag
Metélőhagymás vajkrém házilag
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta gondolkodom, hogy jó lenne házilag készíteni vajat vagy bármilyen tejterméket. Nkcicc receptje pedig arra sarkallt, hogy ezt kipróbáljam, szóval ezúton is köszönöm neki az ötletet! Az eredmény megörvendeztette a családot!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Pirítóssal, friss zöldségekkel nagyon finom vacsora alkotója lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a joghurtot és a tejfölt, sózzuk meg kissé.
  2. Öntsük egy konyharuhával vagy textilpelenkával kibélelt tésztaszűrőbe, és formázzunk belőle batyut.
  3. Tegyük hűtőbe egy napra úgy, hogy tegyünk alá egy mélytányért, vagy valamit, ami felfogja a folyadékot.
  4. 1 nap elteltével keverjük hozzá az apróra vágott metélőhagymát, majd pár óra elteltével fogyasztahatjuk is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 944
elküldve: 1
receptkönyvben: 177
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MissEve

Mióta szakács: 2012.06.29.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

snidlinges szendvicskrém, zöldfűszeres szendvicskrém, joghurtos házi kenőke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

91
tejföl 330 g
joghurt 150 g
0.5 teáskanál
metélőhagyma 0.5 csokor