Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méteres kalács Katharosztól

Méteres kalács Katharosztól
Méteres kalács Katharosztól
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom süteményt nagyon régóta készítem, kicsit babrás az elkészítése, de a végeredmény kárpótol.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
  2. Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
  3. Majd két darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük, és megsütjük. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, tűpróba. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.

Krém

  1. A puncs vagy eper ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
  2. Összeállítás: ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálcán úgy rakjuk össze, hogy egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát, és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát, és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik felváltva. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.

Máz

  1. A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket. Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk. Csokival is bevonhatjuk.
  2. Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 154 601
elküldve: 29
receptkönyvben: 774
elkészítve: 73/73
Facebookon megjelent: 2

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

méteres sütemény, krémes süti puncskrémmel, tarka méteres

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evetke75
evetke75 Sat, 2016-12-31 21:44

Szia! Tegnap elkészítettem és mindenkinek nagyon ízlett. Köszi a receptet.

poooh022
poooh022 Tue, 2016-12-20 12:15

anyukam 33 3v3 csinalja ezt a receptet es meg mindig a kedvencem

mártiti
mártiti Fri, 2015-04-03 18:02

Rájöttem, hogy nem hosszában kellett volna csíkokra vágni :). Nekem kb. másfél adag krém ment bele. A többit valami húsvéti sütibe kenem holnap.

LilaPalizsán
LilaPadlizsán / LilaPalizsán Wed, 2015-04-01 14:02

Oviban ez volt a kedvenc sütim! Szerintem azóta nem is ettem ilyent! Nagyon finom lett, a krém is elég volt! Köszönöm a receptet!!!!

Orosz Tímea
Orosz Tímea Sun, 2014-10-26 22:19

Megcsináltam, nagyon finom lett. Köszönöm!
De azt azért talán meg kellett volna említeni, hogy a krém nem dupla adag...itt állok az éjszaka közepén egy csomó tésztával és nem tudom mivel megtölteni.
Mi a fenét csináljak vele...? Iszonyú dühös vagyok! Nem gondoltam bele, amikor a krémet csináltam, hogy nem lesz elég.

halfilé
Halfilé / halfilé Thu, 2016-12-22 17:31

Most lettem kész vele. Tökéletes a recept. A krém nemhogy kevés , de még 2 evőkanálnyi meg is maradt belőle. Felesleges dupla mennyiséget csinálni. Kettő és fél kalácsom lett belőle.
Köszönöm a receptet. :)

bendin
bendin Sat, 2014-11-01 15:11

Az őzgerinc sütőformák sok féle méretben kaphatók, különböző a hosszuk, szélességük mélységük...

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2014-10-26 23:50

Szia, azért nem írtam dupla mennyiségű krémet, mivel nekem elég szokott lenni, igaz egy pár darab sárga és barna szelet szokott maradni, de nem jelentős a mennyisége!!!
Egyébként több, mint 30 éve készítem ilyen módon, bocs, hogy megosztottam?!

Orosz Tímea
Orosz Tímea Mon, 2014-10-27 00:08

Azzal kezdtem, hogy nagyon finom lett és hogy köszönöm!
Nem akartam megbántani, bocsánat. Nekem a tészta csaknem fele megmaradt, és mérges voltam, de nekem kellett volna a krém mennyiségét helyesebben felmérni.
Bocsánatot kérek!

Delaney
Delaney Sun, 2014-06-22 16:33

E recept alapján csináltam meg a méteres sütit, ami a pasim kedvence... nagyon ízlett neki és mindenkinek akinek jutott belőle :D
Jó sok lett belőle, pedig nem tűnik hatalmas mennyiségnek a hozzávalók alapján.
Annyi problémám volt vele, hogy a kakaós bevonat nem sikerült... nem szilárdult meg :S legközelebb tortabevonot használok.
köszi a receptért!

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2014-06-22 23:09

Szia, ez a kakaós bevonat nem lesz olyan szilárd mintha csokival vonnád be, de az eredeti receptem szerint így van. Egy alkalommal vontam be csokival ez a kép akkor készült, de nekem jobban ízlik a kakaós bevonat.
Üdv.
Kati

1368
tojás 6 db
porcukor 39 dkg
rétesliszt 39 dkg
víz 15 ek
napraforgó olaj 10 ek
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 1 ek
vaj 2 dkg
finomliszt 1 csapott ek
puncs pudingpor 1 tasak
tej 2 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
rum 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 5 ek
cukor 5 ek
víz 5 evőkanál
vaj 10 dkg