Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méteres kalács pudingos krémmel töltve

Méteres kalács pudingos krémmel töltve
Méteres kalács pudingos krémmel töltve
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, mutatós és finom sütemény! Ma reggel gondoltam egyet, és megsütöttem! Én sütőpapírt használok minden sütemény, torta sütésénél, mert úgy biztos, hogy nem ég le! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, és jól összekeverjük.
  2. Beletesszük a lisztet és a sütőport, jól összekeverjük, majd végül hozzáadjuk a 4 tojás kemény habját.
  3. A masszát kétfelé vesszük, és az egyikhez hozzáadjuk a kakaót.
  4. A két masszát sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük, és megsütjük. Ha teljesen kihűlt, centis csíkokra szeleteljük.
  5. A krémhez a tejet a pudingporral összekeverjük, és sűrűre főzzük. A porcukrot vajjal és a rummal habosra keverjük, és a teljesen kihűlt pudinggal simára keverjük.
  6. A tésztákat megtöltjük a következőképpen: barna tészta, krém, sárga tészta, krém, és így tovább.
  7.  A rudakat ferdén szeleteljük, így jön ki a képen látható minta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 677
elküldve: 6
receptkönyvben: 119
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanka

Mióta szakács: 2013.03.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

méteres kalács puncs pudingos krémmel, kalács rumos puncsos krémmel, méteres kalács

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jutkamargit63
Jutkamargit63 Fri, 2013-05-03 22:29

a mai nap készítettem el a sütit, holnap azaz május 4-én szombaton fogom a többi részét "készíteni" szombaton űjból irok,hogy hogyan sikerült! a tésztája (finom) nagyon jól néz ki! köszi a receptet! Jutka

kovani1
kovani1 Sun, 2013-04-14 10:52

Nagyon félrevezető, hogy a1. pontban azt írja: " tojást a porcukorral habosra keverjük" - itt csak a tojássárgájáról van szó!!! Ezt javítani kéne, mert aki pontról pontra halad és nem olvassa el egyben, az rögtön az egész tojásba keveri a porcukrot!!
A 5. pontban említ még porcukrot a krémhez - ez a hozzávalóknál sehol nem szerepel!! Itt mennyi porcukrot kell beletenni?
A krémhez elegendő a 2,5 dl tej? Mert 1 csomag pudingpor elkészítésénél minden tasakra 5 dl tejet írnak!! Hogy is van ez?
Anita

495
tojás 4 db
porcukor 24 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
finomliszt 26 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 2.5 dl
puncs pudingpor 1 tasak
vaj 10 dkg
rumaroma 10 ml