Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Métereskalács-kocka

Métereskalács-kocka
Métereskalács-kocka
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos változatot kezdő háziasszony korom óta jó néhányszor elkészítettem így húsvét tájékán, ezt is érdemes volt kipróbálnom.

hozzávalók / 6 adag

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Barna piskóta

  1. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd felváltva apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat.
  2. Ezután kisebb adagokban összeforgatjuk a beleszitált kakaós liszttel. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először egy kevés habbal fellazítjuk a kakaós masszát, ezután óvatosan beleforgatjuk a többi tojáshabot is.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Ha kész, egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
  4. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.

Sárga piskóta

  1. A sárga tésztánál ugyanúgy járunk el, mint a barna piskótánál.

Krém

  1. Először egy kevés tejjel simára keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet, ezután állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
  2. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, és azzal is habosra keverjük, végül rummal ízesítjük.
  3. A krémet három részre osztjuk, és a képen látható módon betöltjük a lapokat, a tetejére igyekezzünk simább felületű tésztát tenni. Ha kész, pár órára hidegre tesszük, nálam egy éjszaka volt.
  4. Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, végül a tészta tetejére simítjuk, dermedés után szeleteljük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 933
elküldve: 10
receptkönyvben: 113
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges pudingos szelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarm
mlnrmrta / molnarm Mon, 2020-04-27 10:08

Ez de szuper, gratulálok! Nagyon jól néz ki ebben a formában is a "méteres", és nem mellesleg, kevésbé macera elkészíteni! Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2020-04-21 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2020.04.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1781
tojás 4 db
finomliszt 22 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
sütőpor 6 g
1 csipet
tojás 4 db
finomliszt 25 dkg
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
sütőpor 6 g
1 csipet
puncs pudingpor 3 tasak
laktózmentes tej 9 dl
porcukor 20 dkg
vaj 35 dkg
rum 0.5 dl
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek