Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói burgonyás bab

Mexikói burgonyás bab
Mexikói burgonyás bab
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2002-es Tina húsvéti különszámában jelent meg a recept, idén sikerült felfedeznem :-D Azóta többször készítettem, a férjemmel nagyon szeretjük! Tartalmas és gyors vacsora. Ízlés szerint variálhatjuk a fűszerezését, ill. bacon mellett nagyon finom a szárított sonka is hozzá (szintén 3-4 vékony szeletnyi). A tetejére a petrezselyemzöld mellett tehetünk apróra vágott metélőhagymát is, esetleg reszelt sajttal is megszórhatjuk. A tejföl elsőre furcsának tűnik mellé, de finom vele! Persze pasiknak, vagy gyerekeknek lehet ketchupot is kínálni mellé. Zöldsalátával is kiegészíthető - igen sokoldalú étel!

hozzávalók / 2 adag

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

ajánlat

Gyorsan valami finomat és tartalmasat! - féle :) Ha vacsorára fogyasztjuk és már nem vezetünk, akkor egy pohár jó bor kellemes kiegészítője!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát falatokra vágjuk, zsírjára sütjük, majd kiszedjük.
  2. A hagymát karikára vágjuk (ha nem szeretnénk nagyon hagymásra, a szeleteket öblítsük át forró vízzel!) és a bacon visszamaradt zsírjában forgassuk át, pirítsuk meg és szedjük ki.
  3. Az újburgonyát a visszamaradt zsírban (amihez hozzáadjuk a szükséges olajat) süssük meg. Az eredeti recept nem írja, hogy elő kellene főzni a burgonyát, én szoktam, mert így nagyon hamar pirosra sül a krumpli.) Újburgonya híján mindenképp főzzük elő a krumplit, majd süssük pirosra.
  4. Ha a kész krumplit olajosnak találjuk, egy papírtörlővel bélelt tálba öntsük át a serpenyőből, majd vissza :)
  5. Adjuk a krumplihoz a vörösbabot és kukoricát (én a konzervet át szoktam vízzel öblíteni), a hagymát, forgassuk és pirítsuk össze.
  6. Igény szerint sózzuk, borsozzuk. (sót én csak a krumpli főzővizébe szoktam tenni, mert a sült bacon, sonka, sós!)
  7. Szedjük tálba, szórjuk meg édesnemes pirospaprikával, aki szereti az erőset, chilivel. A tetejére szórjuk rá a pirított bacont.
  8. Melegen tálaljuk és fogyasszuk. Tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 54 118
elküldve: 17
receptkönyvben: 985
elkészítve: 69/88
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyás-szalonnás bab, babos-burgonyás egytál

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Thu, 2014-02-06 02:37

kipróbáltam, helyből dupla adagot készítettem. egyet értek az előttem szólókkal, finom, laktató, egyszerű, olcsó, egy remek meleg vacsora ötlet mozgalmas hétköznapokra.

Rontó
Rontó / Rontó Thu, 2014-02-06 02:38

egyet nem értek, hogy hogy lehet, hogy a képen neked ilyen sok a krumpli?? az enyémben alig lehet megtalálni azt a 40 dkg-t (ugye én dupla adagot csináltam).

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2014-02-07 17:57

A 20 dkg a tisztított súly - így készítetted? Nekem nagyjából mindig így néz ki, mint a képen :) De ha kevesled a krumplit, emeld meg a mennyiségét ;) Üdv, Hajni

Csocsoka41
Csocsoka41 Wed, 2014-01-22 23:12

Kis változtatásokkal elkészítettem. :) Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-11-28 15:01

Én is elkészítettem, és csak jókat tudok mondani róla. Sőt minden jót el tudok mondani róla, amit egy ételről lehet! Úgyhogy be is iktattuk a családi menübe. :-)

1., nagyon finom
2., nagyon kiadós
3., nagyon laktató
4., nagyon egyszerű, gyors
5., olcsó

Köszönettel
Tímea

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2011-11-28 15:21

Tímea!
Nagyon örülök, hogy ízlett!!! Köszönöm, hogy megírtad :)
HAjni

tarrrka
tarrrka / tarrrka Wed, 2011-10-19 11:28

Én ma ezt készítettem, egy kicsit azért turbóztam rajta, chilis babos konzervet tettem bele, meg még főzés közben ízesítgettem mexikói fűszerkeverékkel, mert amúgy nem lett volna igazán mexikói íze. De amúgy nagyon érdekes és ízletes a recept, köszönöm.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2011-11-28 15:23

Szia tarrrka!
Nem is láttam eddig a hsz.-t!
A fűszerezés ízlés kérdése ;)
Kérdeznék: a chilis bab konzerv nem áztatta el a krumplit??? V. olyan gyorsan megettétek, h. ideje se volt :-D
Hajni

822
újkrumpli 20 dkg
póréhagyma 1 db
csemegekukorica 200 g
vörösbab 200 g
bacon 4 szelet
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl