Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói csirkeragu

Mexikói csirkeragu
Mexikói csirkeragu
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szokásos hétvégi nap volt, vagyis amikor épp azon gondolkodunk, vajon mit is kéne enni. Nos ahogy a nagy szakácsok csinálnák, mi is körbenéztünk a hűtőben, spejzban, vajon mit is találhatunk benne, s az ott lelt alapanyagokból rögtönöztük ezt a kis mexikói ebédet. Mivel eddig ilyesmit még nem csináltunk és nem is nagyon ettünk mexikói ételt, hát kíváncsian vártuk a végeredményt, ami meg kell hagyni isteni lett, egyszóval máskor is biztos elkészítjük...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szererti a könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket, a kísérletező kedvűeknek és azoknak, akik szeretik a változatosságot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét megmossuk, majd kb. 2 cm-s csíkokra vágjuk, kevés olajjal és mexikói fűszerkeverékkel összekeverjük, kb. 15 percre hűtőbe tesszük.
  2. A bacont egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott hagymákat, s kicsit összeforgatjuk.
  3. A babot lecsöpögtetjük a kukoricával együtt. A kaliforniai paprikát a hagymához hasonlóan nagyobb kockákra vágjuk, ha ceruzababot csak fagyasztottat kapunk, akkor azt kicsit előfőzzük, végül a zöldségeket a hagymás alaphoz adjuk.
  4. A húst egy serpenyőbe tesszük, és szépen megpirítjuk. Amikor puha, a levét nagyjából elfőtte és szép pirosra pirult, akkor a zöldséges raguhoz adjuk, s hozzáadjuk a bébikukoricát is. Az egészet összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, ha kell, még egy kis mexikói fűszerkeveréket adunk hozzá.
  5. Mielőtt elkészülne, karikára vágott erős paprikát adunk hozzá, mindenkinek saját szája íze szerint.
  6. Amíg a ragu készül, addig egyszerű főtt rizst készítünk. Mivel a legtöbben még mindig a hagyományos módon készítik, így kevés zsiradékon lepirítjuk, majd ha kifehéredett és már nem tudjuk megfogni a rizs szemeket, mert annyira melegek, felöntjük forró, sós vízzel, és készre főzzük. Nekem van itthon rizsfőző edényem, így effélével nem kellett vesződnöm, hisz elvégezte helyettem a piszkos munkát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 026
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Musu

Mióta szakács: 2012.07.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

acapulco csirke, mexikói csirkeragu, zöldséges csirke csíkok

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Musu
Musu / Musu Mon, 2013-02-04 10:11

Ennek örülök! :) Mi is tortillával gondoltuk,csak az épp nem volt itthon... :)

1053
csirkemell filé 100 dkg
vörösbab 240 g
csemegekukorica 140 g
lila hagyma 2 kis fej
vöröshagyma 2 kis fej
bacon 5 dkg
zöldbab 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
hegyes erős paprika 1 db
bébikukorica 140 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fajita fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
rizs 2 bögre