Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói egyveleg polentával

Mexikói egyveleg polentával
Mexikói egyveleg polentával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc ételem, képes vagyok akár minden héten megenni. A receptet eredetileg édesanyám kapta egyik ismerősétől. De mivel rengetegszer kértem, hogy csinálja meg nekem, célszerűbbnek találta, ha megtanítja, hogyan kell elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

A mexikói egyveleghez

A polentához

ajánlat

Szerintem nem nagy ördöngösség megcsinálni. Számomra a mexikói és közép-amerikai ételek az egzotikumot képviselik,   némi különleges ízt csempésznek a hétköznapokba.

Szólj hozzá!

elkészítés

Mexikói egyveleg készítése:


  1. Egy lábosban forró olajon megfutattjuk a felkockázott hagymát és a pritamin paprikát.
  2. A csirkemellet apróra felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához és a pritamin paprikához. Fedő alatt puhára pároljuk.   
  3. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sót vagy vegetát és a chilis bab fűszerkeveréket, felöltjük 1 dl vízzel, hogy jó szaftos legyen. 
  4. Utána hozzáadjuk a kukoricát és a gombát (a konzerv levét nem használjuk fel), majd hozzátesszük a babot (ennek a levét is). Kis lángon összerotyogtatjuk. Addig főzzük, amíg a szaftja sűrű nem lesz.

Polenta elkészítése:

  • Az 1 liter vizet feltesszük forrni, hozzáadjuk az egy kiskanál sót.
  • A forrásban lévő vízbe apránként beleszórjuk a kukoricalisztet és folyamatos kavarás közben 7-10 percig főzzük, míg kukoricadara állagú, jó sűrű nem lesz.
  • Legvégén elkavarjuk benne a margarint és az olajat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 077
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Travis

Mióta szakács: 2009.11.14.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

chilis bab csirkemellel és polentával körítve, mexikói ragu polentával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Mon, 2012-11-26 10:41

Hús nélkül készítettem el, azaz vegásan. Remek feltét kerekedett, igaz annak aki szereti a csípőset. Aki nem, az kihagyhatja a chilis fűszerkeveréket és kömény-, bors-, szerecsendió-, oregánó-, borsikafű őrleménnyel ízesítheti (ez csak az én tippem).

830
csirkemell filé 30 dkg
lila hagyma 1 db
pritaminpaprika 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
vörösbab 200 g
gombakonzerv 1 db
csemegekukorica 140 g
fűszerpaprika 1 ek
chili 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl
kukoricaliszt 250 g
víz 1 l
1 kk
napraforgó olaj 0.5 dl
margarin 5 dkg