Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói húsgolyó

Mexikói húsgolyó
Mexikói húsgolyó
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apró betekintés a mexikói konyha világába a Kanálgép food truck segítségével.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a húsgolyót: a darált marhacombhoz kb. 10% faggyút darálunk, 1 evőkanál mustárral, Worcestershire-szósszal, 1 kávéskanál fehér borssal, őrölt korianderrel, 1 evőkanál barna cukorral ízesítjük. A masszát jól összedolgozzuk, és egy éjszakán át hagyjuk állni a hűtőben.
  2. A babkonzervet a levével együtt lábasban felmelegítjük. 1 kávéskanál fehér borssal, szerecsendióval, friss korianderrel, 1 evőkanál dijoni mustárral, 3-4 evőkanál barna cukorral fűszerezzük.
  3. A paradicsomot meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a babhoz adjuk. Chilivel ízesítjük, belereszeljük a lime héját, és a lime levét is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg mártás sűrűségű nem lesz.
  4. A húsos masszából 2-4 dkg-os golyókat gyúrunk, majd zsírban kis lángon lassan kisütjük őket.
  5. Tálaláskor ráöntjük a mártást, és tortillával, illetve pirított kukoricával kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 855
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Food Truck Show Hungary

Mióta szakács: 2018.06.19.
10 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres húsgolyó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1218
marhacomb 80 dkg
marhafaggyú 10 dkg
dijoni mustár 2 ek
worcestershire-szósz 2 ek
fehér bors 2 kk
koriandermag 1 kk
barna cukor 4 ek
fejtett bab 40 dkg
szerecsendió 1 kk
koriander 4 szál
chili 1 kk
paradicsom 3 db
lime 2 db
sertészsír 2 ek
tortilla lap 4 db
csöves kukorica 4 db