Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói húsos pite

Mexikói húsos pite
Mexikói húsos pite
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Rama legújabb recepkönyvéből tetszett meg, mert imádjuk az ilyen ízeket. És valóban: nem tévedtem, mindenkinek ízlett a családban (a középsőmet kivéve, de ő nem számít, mert nagyon-nagyon válogatós)!


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. Az olajat serpenyőben felmelegítjük, és a hagymát megpirítjuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával, borssal fűszerezzük, majd a tűzre visszatéve hozzáadjuk a darált húst is, és megpirítjuk. Sóval, chiliporral/erős paprikával, paradicsompürével ízesítjük, majd belekeverjük a kukoricát is.
  2. A keményítőt 1 dl hideg vízzel elkeverjük, besűrítjük vele a ragut.
  3. Végül lapos tálcára terítjük kihűlni.
  4. A langyos tejben a cukrot, az élesztőt és egy kanálnyi lisztet csomómentesen elkeverünk, majd hagyjuk felfutni 5-10 percig. A maradék lisztet a sóval, a margarinnal elmorzsoljuk, a felfuttatott élesztős résszel tésztává dagasztjuk. Ha szép simára dolgoztuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és a piteformánknak megfelelő nagyságú korongot szaggatunk (a tésztára helyezzük a piteformát, és azt körbevágjuk), mellyel kibéleljük az előzőleg kiolajozott formánkat. A széleket tojással megkenjük, és a kihűlt töltelékből a közepére kanalazunk. A megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk, és az előbbi módon korongot szaggatunk. Végül a tésztával betakarjuk, a tetejét tojással megkenjük. 20-25 percig kelesztjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.       

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 573
elküldve: 4
receptkönyvben: 214
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos pite, pite mexicói húsos raguval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szityike
Szityike / Szityike Thu, 2015-03-05 13:54

Szia!
Meg tudnátok mondani, hogy mennyi idő alatt sül meg??
Előre is köszi! :)
Szandi

pennyroyal
pennyroyal Thu, 2014-03-13 19:20

Hmm, jól néz ki, de én tuti nem kelt tésztával csinálnám, hanem rendes omlóssal.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2014-03-19 15:18

Igazad van, omlóssal is finom. Ha a mexikói ízvilágot kedveled, akkor biztosan bejön ez az étel.
Üdv:
Anita

Ginny03
Ginny03 Wed, 2011-09-28 15:33

Szia!

Jaj a story-t nem is olvastam XD ... akkor jó, bocsika :)

Ginny03
Ginny03 Tue, 2011-09-27 15:37

Szia!
Tudtad, hogy a recepted megjelent a legújabb RAMA süteményes könyvben? :)
Üdv: Ginny03

972
finomliszt 50 dkg
1 kávéskanál
friss élesztő 3 dkg
tej 3 dl
margarin 10 dkg
cukor 1 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
darált sertéshús 30 dkg
sűrített paradicsom 10 dkg
csemegekukorica 15 dkg
chili 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 2 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 1 dl