Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói lasagne vörösbabbal

Mexikói lasagne vörösbabbal
Mexikói lasagne vörösbabbal
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedves vejem névnapjára készítettem, az Ő kérésére! Kicsit furcsának tűnik, hogy mexikói és lasagne, de népek konyhái keveredéseként az eredmény mennyei, és hihetetlenül laktató. Valamelyik újságból származik a receptet, amin igazítottam egy kicsit, hiszen az eredetiben pl. nem volt chili, és a családunkban pont az ünnepelt szereti. Persze van, aki nem. Ezért a töltelék felébe tettem chilit, a másikba nem. Persze ezzel fel is adtam magamnak a leckét, hogy két edényben süssem, vagy ha egyben, hogyan válasszam el a csípőset a nem csípőstől. Mivel a szögletes tál méretben pont megfelelt a teljes adaghoz, egy edény mellett döntöttem, és úgy oldottam meg a kettéválasztást, hogy középen függőlegesen keresztbe is raktam méretre tört tésztalapokat, és az egyik oldalára került az erős, a másikra a sima töltelék. Emiatt látjátok a kép bal oldalán jelölésként a csípős paprikát. És amire utólag jöttem rá, hogy reszelt sajt is mehetett volna bele/rá, de majd legközelebb!

hozzávalók / 8 adag

A lasagne-hoz

A besamelmártáshoz

ajánlat

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik az új és kombinált ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon az apró kockára vágott hagymát dinszteljük meg, majd tegyük rá a darált marhahúst. 
  2. Amint a marhahús kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele az őrölt köményt.
  3. Ezt követően beletesszük a többi hozzávalót, úgymint: a hámozott paradicsomot, a vörösbabot, a fokhagymát, a kockára vágott avokádót és a zellert.
  4. Alaposan összefőzzük, és ha úgy látjuk, hogy túl száraz, paradicsompürével lazítsuk. 
  5. Közben készítsük el a besamel mártást. A vajat olvasszuk fel, apránként keverjük bele a lisztet, pirítsuk meg, majd folyamatos keverés mellett lassan öntsük bele a tejet, és reszeljünk bele szerecsendiót.
  6. Ha mindez kész, egy nagyobb szögletes edény alját kenjük meg a besamelmártás felével, és fektessünk rá egy sor lasagne tésztát, amire a töltelék felét rátesszük.
  7. Következik még egy sor tészta, arra a töltelék másik fele, arra pedig lezárásként ismét tésztalapok.
  8. A lasagne tetejére kenjük rá a maradék besamelmártást.
  9. Forró sütőben 50 percig süssük, közben figyeljünk a tetejére, ha nagyon pirul, takarjuk le.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x24x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 293
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Apanya

Mióta szakács: 2011.12.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mexikói lasagne, babos lasagne, chilis babos lasagne

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1036
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
darált marhahús 1 kg
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 80 dkg
vörösbab 80 dkg
zeller 1 nagy db
fokhagyma 1 fej
avokádó 2 db
sűrített paradicsom 4 ek
lasagne tészta 50 dkg
chili 1 db
vaj 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
tej 8 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint