Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói leves gombával, virslivel

Mexikói leves gombával, virslivel
Mexikói leves gombával, virslivel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is ragozom. Saját találmány, a saját szám íze szerint.
Az már nem újdonság, hogy erőset erőssel, bármikor. :) Azért a családnak is nagyon ízlett, bár én vagyok a függő. Persze, magamnak tettem még bele chilit. A virsli is nagyon jól illett a jellegéhez.



hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha nem szeretnénk csípősre készíteni, az erősebb paprika elhagyható.
A paradicsompüré helyett, finom, házi paradicsomlével is készíthetjük, akkor kevesebb alaplét használva.

Tálalásnál szelhetünk még rá csípős vagy erős paprikát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd ebben pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a petrezselymet, majd megszórjuk pirospaprikával.
  4. Átforgatjuk, ráborítjuk a paradicsompürét, elkeverjük és felengedjük az alaplével.
  5. Ízesítjük a fűszerekkel és a ketchuppel.
  6. Főzzük kb. 10 percet és magasabbra állítjuk a hőt alatta.
  7. Beletesszük a kukoricát és a babot lé nélkül és jól átforraljuk.
  8. A tejszínnel és egy kevés vízzel elkeverjük a lisztet vagy a keményítőt és besűrítjük vele a levest.
  9. Megkóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges.
  10. A végén beletesszük a karikára szelt virslit, ezzel már csak pár percig főzzük.


  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 565
elküldve: 7
receptkönyvben: 279
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombás-virslis leves, mexikói leves gombával és virslivel, mexikói virslis leves zöldségekkel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sat, 2013-03-09 18:16

Kedves Geleva!
Erre a receptedre esett a választásom ebédre.
Köszönöm, hogy megosztottad, ez valami mennyei.A gombát kihagytam, mert azt nem szeretjük, de anélkül is isteni volt.
Kellemes hétvégét.
Üdv: Alkonyat

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2013-03-10 21:03

Kedves Alkonyat!
Köszönöm, hogy a receptemet választottad és nagyon örülök, hogy ízlett. Kicsit sajnálom a gombát (mert én nagyon szeretem :)), de biztos anélkül is finom volt, ami már a Te érdemed. :)
Hó nélküli szép hetet kívánok!
Éva

Zsoff
Zsoffancs / Zsoff Tue, 2012-11-06 18:44

Épp most álltunk fel az asztaltól, ez a leves valami isteni finom. Mindenkinek csak ajánlani tudom! És ezer köszönet érte!

helguci80
helguci80 Mon, 2011-06-20 14:43

Múlt héten megcsináltam,nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet.

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2011-06-26 10:01

Kedves helguci!
Nagyon örülök, én köszönöm, hogy elkészítetted!:-)
Üdv, Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-06-14 22:38

Kedves Geleva!
Pötty nélkül is jöhet bármi:-)))
Szép holnapot és egész nyarat kívánok, ha már kinn lehetsz a szabadban:-))
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-06-14 19:20

Ma délután megfőztem a levesedet és nagyon finom volt. Az enyémet még felturbóztam egy kis extra erőspaprikával, mert én is "chiliőrült" vagyok, mint Te (ha szabad ilyet mondanom, bocs)...
Ja és pöttyök nélkül is alig várom a receptjeidet! :)))

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-06-14 12:35

Kedves Évikém!
Csípős, csípős, csípős!!! Imádom és most szívesen belekanalaznék. Hamarosan elkészítem.
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-06-14 13:38

Szia Editkém!
Bizony...csíp nélkül nem élet az élet!:-)))
Örülök, hogy tetszik.
Puszi, Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-13 10:15

Kedves Geleva!
Megjöttek a pöttyök:-))))
Vártam, milyen finomságot hozol legközelebb:-))
Köszi, ez próbára megy, nagyon fincsinek látom:-)) Elmentettem:-))
Szép napos napot kívánok mára!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-06-14 13:35

Kedves Éva-Anyóca!
Most egy ideig "sajnos":-) nem lesznek pöttyök. Ha felkerül valamilyen receptem, azt itt kint fogom készíteni és nem hoztam el a pötyisemet.:-))) De majd ősztől.:-)))
Tényleg fini, most amikor felkerült, a család reakciója, mikor meglátták: hhmm, az milyen fincsi volt!
Örülök, hogy kipróbálod, remélem ízleni fog.
Nektek is szépet!:-)
Éva

528
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
zöldpaprika 1 db
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 2 db
gomba 30 dkg
csemegekukorica 30 dkg
vörösbab 30 dkg
sűrített paradicsom 20 dkg
ketchup 3 ek
alaplé 2.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
zellersó 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
cukor 2 ek
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
virsli 20 dkg