Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói szaftos csirke (2.)

Mexikói szaftos csirke (2.)
Mexikói szaftos csirke (2.)
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi kedves ismerősöm készített különböző "szaftos húsokat". A mexikói változatot már magam találtam ki, és igencsak bevált. Gyorsan elkészíthető, és igazán finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez egy gyorsan elkészíthető, és nagyon finom kis szösszenet, akár vacsorának, akár egy gyors szombati ebédnek kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, majd felkockázzuk.
  2. Borsos, sós lisztbe forgatjuk, és kevés olajon megpirítjuk a külsejét, ezután egy tálba kiszedjük.
  3. A hagymát összekockázzuk, és megpirított hús olaján üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a mexikói zöldségköretet, és fedő alatt kis vizet hozzáadva megpároljuk.
  4. Amikor megpárolódott a zöldség, a tejfölt elkeverjük a liszttel, és ráöntjük a zöldségekre.
  5. Ekkor hozzáöntjük a megpirított húst, illetve a tejet, majd sózzuk, és borsozzuk. Ezután még egy jó negyed óráig lassú tűzön rogyogtatjuk, ha nagyon sűrűsödne, tejet vagy vizet öntsünk rá.
  6. Köretként rizs dukál hozzá.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 623
elküldve: 4
receptkönyvben: 371
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Gery83

Mióta szakács: 2010.10.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mexikói csirkeragu, tejfölös csirke mexikói zöldségkeverékkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

naomicaramell
naomicaramell Wed, 2014-07-30 23:45

Isteni finom lett, köszi! Én 12%-os tejföllel készítettem, így is szuper lett.

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2013-03-01 14:05

Tetszik az ötlet, úgyhogy kipróbáltam én is, nagyon fincsi lett! :) (Egyébként én is tejszínnel készítettem el.)

Manna70
Manna70 Sun, 2010-12-05 11:33

Ha csirkemellfiléből csinálok valamit a nyesedéket levágom, felkockázom és a fagyóba teszem. Ha összegyülik a megfelelő mennyiség vacsorára ugyanígy megcsinálom. Illetve én konzervet használok a sütési időt megrövidítve. Ha van egy kis maradék tejszín, azzal készítem el.

Gery83
Gery83 / Gery83 Sun, 2010-12-05 20:25

Én is szoktam tejszínnel is készíteni, azzal is nagyon finom... Tej viszont mindig van itthon, ezért így készítem gyakrabban, illetve a mexikói zöldséget lehet gombával helyettesíteni, az a változat is isteni, ilyenkor picit több borssal fűszerezem.

526
csirkemell filé 2 db
mexikói keverék 500 g
tejföl 375 g
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 2 evőkanál
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek