Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói tészta

Mexikói tészta
Mexikói tészta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rakott tészta kicsit másképp.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd közepes tepsibe öntjük. Erre megy az 1 vagy 2 doboz mexikói keverék.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a gombát és a karikára vágott virslit. Jól megszórjuk borssal. Minél több borsot teszünk rá, annál finomabb lesz. A bors adja az ízét. 10-15 percig pirítjuk.
  3. Ha kész, ezt is beletesszük a tésztához. Jól összekeverjük. A tetejére ráöntjük a tojással kikevert tejfölt. Az egészet még egyszer átkeverjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük. Érdemes sütés közben átkeverni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 937
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Labuda Zsuzsu

Mióta szakács: 2016.11.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldséges tészta, virslis fusilli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

643
fusilli tészta 1 kg
mexikói keverék 500 g
gombakonzerv 2 db
sertés virsli 0.5 dkg
tejföl 200 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek