Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-áfonyás levendula-sajttorta

Mézes-áfonyás levendula-sajttorta
Mézes-áfonyás levendula-sajttorta
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta foglalkoztatott a levendula felhasználása süteményekben és egyéb édességekben, és most végre magam is elkészítettem egy ilyen finomságot. Megérte, nagyon finom lett, mindenkinek szeretettel ajánlom!

hozzávalók / 8 adag

Az alaphoz:

A középső réteghez:

  • 8 db babapiskóta ledarálva
  • 3 ek + 2/3 bögre méz
  • 900 g krémsajt (nem csökkentett zsírtartalmú)
  • 4 nagy tojás
  • 1 tk vanília aroma

A felső réteghez:

  • 1 bögre friss vagy fagyasztott áfonya
  • ¼ bögre víz
  • 2 ek cukor
  • 2 ek szárított levendula virág
  • 250 g krémsajt (nem csökkentett zsírtartalmú)
  • ½ bögre görög joghurt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alap: A darált digestive kekszet összegyúrjuk a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk.
  2. A tortaformát kívülről alufóliával körbetekerjük, hogy vízhatlan legyen.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben az alapot 5 percig sütjük.
  4. A középső réteg: A darált babapiskótát 3 ek mézzel elkeverjük, majd félretesszük.
  5. A krémsajtot gépi habverővel közepes-magas fokozaton addig veretjük, míg krémes állagot vesz fel.
  6. Hozzákeverjük a 2/3 bögre mézet, a tojásokat és a vanília aromát, és az egészet jól összedolgozzuk.
  7. A keveréket a korábban félretett mézes babapiskótával finoman összeforgatjuk, majd az egészet ráöntjük a korábban elősütött alapra.
  8. A tortaformát egy mélyebb tepsibe helyezzük, melyet a tortaforma 1/3-áig vízzel töltünk meg, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 1 órát sütjük. (Akkor jó, ha nagyjából megszilárdult, de a közepén még kicsit kocsonyás.)
  9. A felső réteg: Az áfonyát, vizet és cukrot egy lábosban elkeverjük, és közepes-magas tűzön, kevergetés mellett melegíteni kezdjük.
  10. Amikor az áfonyák már nagyon puhák, hozzákeverjük a levendulát, és levesszük a tűzről. 15 percig pihenni hagyjuk.
  11. Az áfonyás-levendulás keveréket összeturmixoljuk, majd a pürét átnyomjuk egy szitán. A szilárd fennmaradó részt kidobjuk.
  12. A krémsajtot gépi habverővel addig veretjük magas fokozaton, míg krémessé válik.
  13. Lejjebb vesszük a fokozatot, és hozzákeverjük a görög joghurtot, az áfonyás-levendulás szirupot, míg egyszínű, halványlila krémet nem kapunk.
  14. A közben megsült süteményt hagyjuk pihenni 5 percet, majd a tetejére kenjük a halványlila felső réteget.
  15. A süteményt hűtőbe helyezzük, másnap fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 813
elküldve: 3
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Felicia

Mióta szakács: 2012.06.06.
14 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
receptverseny: Judafest receptverseny, Sió receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

levendulás-áfonyás cheesecake, sajtos sütemény levendulával és áfonyával, áfonyás sajttorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

feliciaalmas
Felicia / feliciaalmas Fri, 2013-06-07 22:56

Nekem nagyon bejonnek a levendulas finomsagok. A multkor jartam egy levendula farmon, ahol egy kis etteremben az osszes fogas levendulaval van fuszerezve...MMmmm csodas dolgokat arulnak!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-06-08 21:09

Kedves Felicia!

Ez nagyon izgalmas élmény lehetett.:D

A levendula színe a kedvencem, az illata csodás, és ezáltal fantasztikus lehet az íze is...:)

Éva-Anyóca