Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-almás muffin limia konyhájából

Mézes-almás muffin limia konyhájából
Mézes-almás muffin limia konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, puha, jó fahéjas-mézes.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Serpenyőben megolvasztjuk a mézet, megforgatjuk benne a meghámozott, felszeletelt almát, rövid ideig pároljuk, majd félretesszük hűlni.
  2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor).
  3. A puha vajhoz adjuk a tojásokat és a cukrot. Elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, majd a tejet.
  5. A tojásos masszába keverjük a mézes almát.
  6. Beleszitáljuk (!) a sütőporos lisztet, és határozott mozdulattal, néhányszor összekeverjük. (Nem szabad sokáig.)
  7. Muffin papírral bélelt formába kanalazzuk. Fontos, hogy teljesen megtöltsük a kapszlikat, nem fog olyan nagyra nőni.
  8. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e.
  9. Ebből az adagból 12 muffin lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 38 807
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

limia

Mióta szakács: 2013.09.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes muffin, fűszeres almás muffin, almás-mézes muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

407
alma 2 db
méz 3 ek
tojás 2 db
tej 150 ml
vaj 8 dkg
cukor 8 dkg
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet