Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes - aszalt gyümölcsös koszorú

Mézes - aszalt gyümölcsös koszorú
Mézes - aszalt gyümölcsös koszorú
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik multi leakciózta az aszalt gyümölcsöket, ebből betáraztam, és kerestem hozzá receptet.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk nem túl kicsi darabokra, leöntjük a rummal vagy rumaromás vízzel, és 1 órát állni hagyjuk.
  2. A mézet összekeverjük a cukorral, a sóval, és a vajjal. Robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és még 1-2 percig verjük. Beletesszük a citromhéjat, a fűszert, a csokiforgácsot, és a tejet. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a pudingporral, majd a tésztához tesszük. Végül a mogyorót, és a gyümölcsöket is beledolgozzuk. Tömör tésztát kapunk.
  3. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kivajazott, liszttel meghintett koszorú vagy kuglófformába öntjük, megsütjük. (A sütési idő a formától függ.)
  4. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából. A porcukrot vízzel (vagy citromlével) elkeverjük, hogy nagyon sűrű, nehezen folyós masszát kapjunk. A süti tetejére kenjük, és gyümölcsökkel kidíszítjük. Végül megszórhatjuk porcukorral.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 076
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes koszorú, aszalt gyümölcsös koszorú

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erikaanyu
erikaanyu Tue, 2011-12-20 18:02

nagyon jól nézki nekem is van hasónló mézes meggyes koszorú receptem,de most ezt fogom kiprobálni.

illesera
illesera Sat, 2011-12-17 13:17

Kedves Zizu !
Ez a süti valami gyönyörűséges !!!!!!
Egészen idáig tanácstalan voltam, hogy mit is süssek még a beigli mellett karácsonyra, de most már tudom !!!!
Gondolom, nem csak szépséges, de finom is ?!Ha jól tippelek, ez a süti is azon kategóriába tartozik, ami jó előre megsüthető, és minél többet áll, annál jobban összeérnek benne az ízek !?
Nagyon ügyes vagy, és köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet !
Boldog Karácsonyt !
Üdv
Era

fzizu
fzizu / fzizu Sat, 2011-12-17 14:55

Köszönöm,nagyon jólesnek a szavaid!Valóban nagyon finom,és amit imádtam,hogy még másnap is mézes-illat volt a konyhában!:)Előre megsüthető,mert a múlt hétvégén sütöttem,de ma ettem meg az utolsó szeletet,mert csak én vagyok sütis,de bátran mondhatom,ugyanolyan jó volt,mint frissen!Boldog Karácsonyt!
Zita

548
aszalt gyümölcsök 25 dkg
rum 4 ek
méz 20 dkg
barna cukor 25 dkg
1 késhegynyi
vaj 15 dkg
tojás 2 db
citromhéj 1 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 27 g
csokoládéforgács 5 dkg
tej 1 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 40 dkg
csokoládés pudingpor 1 tasak
dió 12 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 8 ek
citromlé 1 ek