Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes banánkenyér

Mézes banánkenyér
Mézes banánkenyér
85 perc / előkészület: 20 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg változata létezik a banánkenyereknek, a konyhámban ezúttal egy mézes verzió készült. Recept innen.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a mézzel és az olajjal elvegyítjük.
  2. Több adagban hozzákeverjük a felvert tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
  3. A banánokat egy másik tálban villával összetörjük (nem baj, ha kissé darabos marad) és meglocsoljuk a citrom levével.
  4. A citromos banánpépet is a tésztához keverjük.
  5. A masszát egy sütőpapírral bélelt, (kb. 23 x 11 x 7-es) szögletes formába öntjük és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 60-70 percre.
  6. Közben néha megnézzük, és ha nagyon pirulna a teteje, félbehajtott konyhai papírtörlőt teszünk rá, így nem ég meg.
  7. Ha kész, a formában hagyjuk hűlni pár percig, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük.
  8. Egy centi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 898
elküldve: 7
receptkönyvben: 441
elkészítve: 29/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-banános süti

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsucasso
zsucasso Thu, 2015-09-10 17:51

Fantasztikus recept, a félmaratonra való felkészülésem tökéletes segítője volt:)

S2k
S2k Sat, 2015-02-21 17:07

Szia ! Bocs ha egyértelmű, de csak a tojás fehérjét verjük fel vagy az egész tojást ? Köszi a választ.

mimozavirag
mimozavirag Sun, 2014-10-19 19:28

most készítettem el, egy óráig lefedve sütöttem 180 fokon, majd még kb 20 percig, hogy a teteje megpiruljon. nagyon finom lett!

Momo-chan
Momo-chan Mon, 2014-06-09 19:05

Isteni finom. Már kétszer elkészítettem. Csak ajánlani tudom. Az egyetlen problémám, hogy szegény süti összeesett. Nem tudom, hogy hogyan tudnám mindezt megelőzni. Tud valaki tippet adni?! Sajnos a felfújtaknál is ez a problémám. :( Előre is köszi.

virag.krisztina
virag.krisztina Thu, 2011-11-24 16:33

Nagyon gusztán néz ki, viszont nem tudom, hogy el merjem-e készíteni. Összesen 3 hozzászólás nem is gond. Ebből kettő azonban negatív és ráadásul semmi válasz nem érkezett rájuk a receptet közzétevőtől... ??

petra
Petra / petra Mon, 2011-11-28 16:21

Kedves Krisztina,
Jogos, ami a válaszok hiányát illeti. Ezúton is elnézést a kérdésfeltevőktől. Sajnos a rengeteg komment, email közepette előfordul, hogy elmarad valami. Persze ez nem mentség.
A banánkenyér készítésekor nem piskótaszerű állagra kell számítani, a végeredmény egy szaftosabb, édes finom süti, aminek normál esetben átsül a belseje. Ahány ház, annyiféle sütő, sütési hőfok, eltérés, így figyelni kell; itt viszonylag hosszú sütési időről van szó, hogy rendesen megsüljön belül is. Ha túl gyorsan sülne kívülről, míg belül még folyós, mérsékeljük a tüzet, vagy/ és fedjük le alufóliával a tetejét. (A szétterülést is az okozhatta, hogy még nem sült át rendesen, tovább kellett volna sütnie Venusnak.)
Jó sütést!
Petra

virag.krisztina
virag.krisztina Tue, 2011-11-29 10:40

Kedves Petra !

Örülök hogy válaszoltál, illetve szerintem a többi érdeklődő is. Az alufólia jó ötlet, most már el merem kezdeni
a sütit. Remélem leszek olyan szerencsés, hogy elsőre sikerül ! :-) Köszönöm.

a lice
a lice Sat, 2011-04-09 17:50

Most sütöttem meg, lehet túl sok lett a banán, mert egy óra sütés után még mindig folyékony és rózsaszínes belül (na ez már egy érdekes dolog:)). Nem tudom meg merjem-e enni.

tekiroll
tekiroll Mon, 2010-12-06 08:17

Isteni fincsi süti, két hete sütöttem először, fiam falta reggelire, most hétvégén tortaalapnak csináltam meg és Pötyike64 nutellás tortájának krémjével töltöttem. Az ünnepelt (és mindenki más) nagyon meg volt elégedve a végeredménnyel. Köszönjük!

venus
venus Thu, 2010-05-13 13:36

Nagyon szeretjük ezt a receptet, pontosabban a végeredményt. A párom nagy kedvence a banán, és mindig mondja, hogy sok országban a banán tölti be a kenyér szerepét - a recept is őt igazolja, hiszen liszt alig, banán viszont annál több kell bele :)

Egyetlen dolog furcsa nekem, hogy akármeddig sütöm (néha az alja meg is pirul már), és hiába hagyom kihűlni a sütőformában, akkor is, amint kiborítom, rögtön elveszti formáját és "szétterül" a tálcán. Pedig nem marad nyers a belseje és szétterülve rögtön megszilárdul. Mitől van ez?

330
banán 3 db
citromlé 1 fél citromból nyert
barna cukor 50 g
méz 4 ek
napraforgó olaj 1 dl
teljes kiőrlésű liszt 100 g
sütőpor 1 tk
tojás 2 db
szerecsendió 0 ízlés szerint