Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-barackos csirke

Mézes-barackos csirke
Mézes-barackos csirke
77 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept áfonyalekvárt írt, de mivel az nekünk nem volt, így baracklekvárral készítettem, és szerintem isteni lett, nagyon finom édes.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én rizst és bacon-ös tört krumplit adtam mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, lecsöpögtetjük. Szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. A mézet és a lekvárt egy lábasba tesszük, kicsit megolvasztjuk, összekeverjük.
  3. A barackokat felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  4. Egy jénait vagy magasfalú tepsit kikenünk olajjal vagy margarinnal, egy sor húst fektetünk bele.
  5. Ezt megkenjük a mézes-lekváros öntettel.
  6. Erre jön egy réteg a barackszeletekből, majd egy adag reszelt sajt.
  7. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van a hozzávalókból (nekem összesen 3 réteg lett).
  8. Öntünk rá kb. fél dl vizet, majd alufóliával letakarva sütőbe tesszük 45 percre. Levesszük róla a fóliát, és a sajt pirulásáig sütjük még.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 278
elküldve: 1
receptkönyvben: 189
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilveee

Mióta szakács: 2011.02.12.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

barackos csirkemell bacon-ös tört burgonyával, mézes csirke őszibarackkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kildido
kildido Fri, 2011-04-08 11:44

HUUUUUU nagyon fincsinek hangzik tuti hogy ki próbálom...
Köszi-köszi

601
csirkemell filé 100 dkg
őszibarack konzerv 840 g
trappista sajt 25 dkg
méz 8 ek
sárgabaracklekvár 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
víz 0.5 dl