Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval

Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval
Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezekkel az alapanyagokkal csak finomat lehet készíteni. Rendkívül ízletes és laktató főétel azoknak, akik szeretik a tejszínes ételeket, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A raguhoz

  1. A filézett csirkemellet vékonyabb, kb. fél tenyérnyi darabokra szeleteljük, és egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, kis olajban puhára sütjük. Sütés közben meglocsoljuk citromlével, sózzuk, enyhén megborsozzuk.
  2. Amíg a csirkemell darabok finoman átpirulnak, egy közepes jénai edény aljára főzőtejszínt locsolunk, egy-két evőkanál mézet csorgatunk rá, és megszórjuk szerecsendióval. A mézből a sülő húsra is csorgathatunk egy-két evőkanállal.
  3. Ha a hús megpuhult és picit átpirult, egyenletes elosztva elhelyezünk egy réteget az előzőleg tejszínnel meglocsolt jénai tálban.
  4. A barackot és a camembert sajtot vékony szeletekre vágjuk. A barackot ugyanebben a serpenyőben pár perc alatt, néhány evőkanál mézzel megkaramellizálva puhára sütjük.
  5. Az első réteg hús közé egyenletes mennyiségben elosztjuk az előzőleg serpenyőben átforgatott barack darabokat, a camembert sajt szeleteket és a kesudió mennyiség felét. Erre a rétegre is csorgathatunk még egy kis mézet.
  6. Jöhet a második réteg: a maradék húsdarabokat, a camembertből még egy réteget készítünk, és ha maradt még barackunk, azt is a hússzeletek közé helyezzük. Az egészet meglocsoljuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a másik adag kesudióval. Ízlés szerint szórhatunk még a tetejére parmezán sajtot is.
  7. A jénaiban összepakolt hozzávalókat 200 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig összesütjük. Tálaláskor megszórjuk a hús tetejét friss rukkolával.

A körethez

  1. A rizst egy kis a curry porral és sóval a szokott módon megfőzzük - attól függően, hogy milyen rizsünk van.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 888
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

zsütibá

Mióta szakács: 2012.05.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Mézes-barackos tejszínes camembertes csirke kesudióval, mézes barackos rétegezett csirkemell, tejszínes barackos csirkemell lerakott

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1032
csirkemell filé 100 dkg
camembert sajt 120 g
őszibarack konzerv 210 g
főzőtejszín 350 ml
kesudió 70 g
méz 6 ek
szerecsendió 3 csipet
3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
repceolaj 3 ek
jázmin rizs 250 g
rukkola 30 g
curry por 4 teáskanál
víz 5 dl