Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes béles

Mézes béles
Mézes béles
57 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 32 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a sütinek is már sok változatát megkóstoltam, ezt a receptete egy ismerősünktől kaptam. Mikor náluk voltunk vendégségbe, ezt a sütit sütötte meg nekünk, és valami isteni íze volt! Receptet megkaptam, és gondoltam, megosztom itt is! Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 8 adag

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A tetejére porcukor helyett csokimáz is tökéletes választás, elkészítettem már úgy is! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a liszt kivételével egy mély tálba tesszük, és vízgőz fölött összefőzzük kb. 10 perc alatt. A gőzről levéve még melegen hozzákeverjük a lisztet. Gyúrás közben bőven lisztezni kell, mert egy kicsit ragadós tészta.
  2. 4 részre osztjuk, és tepsi hátán sütjük meg a lapokat. Még forrón rácsra csúsztatjuk hűlni, mert ha kihűl, a tepsi hátán, könnyen eltörhet.
  3. Krémhez a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Tejbe tesszük a lisztet, hidegen elkeverjük (csomómentesre), majd felfőzzük, és ha kihűlt, összekeverjük a krémmel.
  4. A tésztalapokból az elsőt egy tepsi aljába tesszük, és rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a következő tésztalapot, melyre egy jókora adag sárgabarack-lekvárt simítunk, erre helyezzük a következő tésztalapot és a krém másik felét, majd az utolsó tészta lap is a helyére kerül.
  5. Letakarjuk, és egy napig pihentetjük, hogy jól átpuhuljon. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 89 235
elküldve: 29
receptkönyvben: 1 241
elkészítve: 38/71
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes krémes másképp, vaníliakrémes mézes lapok

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susankocsis
susankocsis Fri, 2017-11-17 18:48

I am confused as to why Hungarian recipies always leave out essential information in recipes. Does Hungary only have one size pan? Mert nem irjatok be hogy milyen meret tepsi es migyen vastag kell hogy legyen a lap..

Evica007
Evica007 Thu, 2016-06-23 14:03

Szia. Nekem 30 perc alatt szénné égne, 15 perc után mentem a konyhába az illatok miatt, már így is sötét barna lett. Talán még ehető.

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2013-10-21 10:14

Szia! Nagyon szívesen! Örülök, hogy finom lett és ízlett nektek! Hétvégén nálunk is ez volt a desszert ebéd után, gyorsan el is fogyott, nagyon szeretjük! :)

Zerginé
Z Melinda / Zerginé Sun, 2013-08-25 23:10

Én ma sütöttem meg, holnapra kiderül, hogy milyen lett. Nekem kemény lett a tészta, alig bírtam kinyújtani. A krém folyós lett.

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2013-08-31 15:07

Végül milyen lett? A krémtől kell a lapoknak puhulniuk, bízom benne jó lett az eredmény!!!

Zerginé
Z Melinda / Zerginé Mon, 2013-09-02 16:58

Igen. jó lett, elfelejtettem a porcukrot, de így is elfogyott. A lapokat az elején már ki kell nyújtani? Köszönöm a jó receptet. Első ilyen típusú sütésem volt.

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2013-09-04 12:32

Gyúrás után egyből kinyújtjuk a lapokat és úgy tesszük a tepsire, majd sütő! Azért örülök, hogy sikerült, mivel ez tényleg nagyon finom süti. Legalábbis nálunk mindenki szereti. :)

nemethjuli
nemethjuli Fri, 2011-11-25 18:25

Megfordítod a tepsit és a hátulján /talpán/ sütöd meg...ennyi :)

Krisssz77
Krisssz77 Fri, 2011-11-25 19:16

Köszi,így gondoltam,de a biztonság kedvéért azért megkérdeztem,nehogy butaságot csináljak...:)))

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2011-11-26 16:28

Szia! Bocsánat a késői válaszért - igen meg kell fordítani egy nagyon lapos tepsit és annak a hátulján megsütni a lapokat!

Krisssz77
Krisssz77 Fri, 2011-11-25 17:06

Szia!Ne haragudj,de hogy érted,hogy a tepsi hátán kell megsütni?Nagyon jól néz ki a sütid és bizti nagyon finom is...:))

896
tojás 2 db
cukor 20 dkg
szódabikarbóna 1 kk
margarin 5 dkg
tej 3 ek
méz 3 ek
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 6 dl
finomliszt 6 evőkanál
sárgabaracklekvár 5 dkg
porcukor 2 ek