Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-boros sült nyúl egy napos pácban

Mézes-boros sült nyúl egy napos pácban
Mézes-boros sült nyúl egy napos pácban
220 perc / előkészület: 40 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vásároltam egy egész, előkészített házi nyuszit, és elgondolkodtam, mi is legyen belőle. Pörkölthöz nem volt kedvem, de a sült nyuszihoz csak olyan pácokat találtam, amire 2-4 nap pácolási időt írtak. Elgondolkodtam, milyen páccal lehetne már akár 1 nap pácolódás után is tökéletes a husi. Jelentem, megtaláltam. :) Bár elképzelhetőnek tartom, hogy az ízélményt a 2 napi pácolás tovább növeli. Ám akinek nincs több ideje, nyugodtan kipróbálhatja ezt a pácot, mert mindenki megelégedésére szolgált a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

Páclé

Nyuszi előkészítése

  • 1.2 kg nyúlhús (én egész nyusziból készítettem)

Sütés

Szólj hozzá!

elkészítés

Páclé

  1. Az összetevőket jól elkeverjük, a só és bors mennyiségének eltalálása érdekében érdemes megkóstolni.

Nyuszi előkészítése

  1. A nyuszit alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. Szépen feldaraboljuk, mert így jobban átjárja a pác, mint egészben. A combokat levágjuk, és a törzsrészt is két nagyobb részre és 2 kisebbre (végek) osztjuk. (A belsőségekből és a két kisebb törzs részből finom levest főztem, szokásos húsleves módon.)
  3. A nyuszi részeit bedörzsöljük a páclébe, és dobozba tesszük, majd leöntjük a maradék páclével, végül lefedjük, és hűtőben tároljuk.
  4. Fél nap után érdemes megforgatni a húsokat, hogy a doboz tetején lévő részek is megfelelően álljanak a páclében.

Sütés

  1. Jénai vagy egyéb hasonló formájú, akár cseréptálat kizsírozunk, majd belehelyezzük a bepácolt husikat úgy, hogy negyedre vágott hagymákat teszünk közé. A páclét nem öntjük rá, hanem félretesszük.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon, lefedve elkezdjük sütni a húst.
  3. 40 perc sülés után levesszük a fedőt/fóliát, majd meglocsolgatjuk pár kanál páclével a husit.
  4. Ezt félóránkét megismételjük, amíg a hús el nem készül. Nekem 3 óra sütési idő volt szükséges.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 38 314
elküldve: 7
receptkönyvben: 73
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöttöm

Mióta szakács: 2012.02.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt nyúl, sült nyúl, pácolt nyúl sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alessandria
Alessandria Wed, 2017-07-05 14:09

Köszönöm a receptet! A hetvegen elkeszitettem, es isteni finom volt, imadtuk! :)

b-n
b-n Mon, 2016-04-11 09:52

Csatlakozom az előttem lévő olvasóhoz. Nagyszerű a pác és finom az étel!

688
méz 3 ek
olívaolaj 0.5 dl
mustármag 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
almaecet 3 ek
vörösbor 1.5 dl
nyúlhús 1.2 kg
disznózsír 2 ek
vöröshagyma 3 közepes db