Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes céklatorta

Mézes céklatorta
Mézes céklatorta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cékla nem csak savanyúságnak finom :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát  héjában puhára főzzük, majd tisztítjuk, daraboljuk. Ha kicsit hűlt, hozzáadunk 0,5 dl tejet és botmixerrel pürésítjük.
  2. A mézet, cukrot és margarint kicsit összemelegítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két részre osztva pihentetjük fél órát.
  3. Kinyújtjuk 0,5-1 cm vastagra, és a tortaformához igazítva két lapot sütünk belőle. 180 C-on 10-12 perc (kisebb tortaformánál maradhat tészta, ezt külön kisüthetjük keksznek).
  4. A krémhez a pürésített céklát elkeverjük a mézzel, cukorral, citromlével, fűszerrel, majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínhabot elkezdjük habbá verni, és az elején belekeverjük a zselatinfixet, majd félkemény habbá verjük.
  5. A céklás krémbe forgatjuk, beleszórjuk az áfonyát és a kihűlt tésztára szedjük a habot, elegyengetjük, a másik lappal befedjük, és a tetejét megkenjük málnalekvárral.
  6. Hűtőben hagyjuk 1-2 órát dermedni. Az egyik tésztalapot sütés után felszeletelhetjük, és tehetjük úgy is a torta tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 876
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: tél
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes torta céklával, mézes torta tejszínes-céklás krémmel, mascarponés-tejszínes céklakrémmel töltött mézes torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-03 06:01

Kulonleges es nagyon mutatos ez a torta. Biztosan finom is, habar en meg nem ettem ceklat csak salatanak elkeszitve, de hajlando vagyok mindent kiprobalni, ugy-hogy elmentettem. Koszonom szepen, udv. Veronika:)))

864
finomliszt 20 dkg
nádcukor 8 dkg
méz 5 dkg
margarin 5 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 kk
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
tej 2 ek
cékla 10 dkg
habtejszín 1 dl
mascarpone 25 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
zselatinfix 1 csomag
aszalt gyümölcsök 2 dkg
napraforgó olaj 2 ek
méz 3 dkg
cukor 3 dkg
citromlé 3 ek
tej 0.5 dl
málnalekvár 2 ek