Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-chilis fokhagyma

Mézes-chilis fokhagyma
Mézes-chilis fokhagyma
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fokhagymás méz jótékony hatását régóta ismerjük errefelé a Kárpát-medencében is. Hasonló vonalon indultak el a dél-amerikai indiánok is, csak mivel náluk chili van számolatlanul, ők azt használták gyógyításra. Állításuk szerint bronchitisre például kiváló. A kettő mixe pedig gyakorlatilag mindenre jó! smiley Egyébként viszont kiváló savanyúság is...

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Húsokhoz savanyúságként, de magában is kiváló lehet, ha bírja az érdeklődő a csípőset és az erőset...

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, egy részét fel is szeleteljük.
  2. Rétegenként az üvegbe töltjük a fokhagymát, időnként közé szórva egy-egy szelet chilit, illetve chiliport is.
  3. Ráöntjük a mézet úgy, hogy ellepje az egészet.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 481
elküldve: 2
receptkönyvben: 235
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

simitomi

Mióta szakács: 2011.12.31.
9 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

chilis-mézes fokhagyma, fokhagyma chilis-mézesen, fokhagymagerezdek mézesen chilivel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1EDY
1EDY Sun, 2015-08-23 18:38

ajánlom mindenkinek aki szereti a fokhagymát de tart az utóhatásától.
1 db szegfűszeget kell szimplán elszopogatni. amikor kellőképen felpuhult nagyon ovatosan kisssé összenyomni a foggal. VIGYÁZAT!!! nem ráharapni mert az egész fejet bezsibbsztja. :) az esetleges apró darabok amik leválnak róla nyugottan le lehet nyelni mert így a bélrendszert is fertőtleníti. amellett, hogy közömbösíti a nemkívánt szagokat még fertőtlenít és érzéstelenít is.

Finimini
Finimini / Finimini Tue, 2015-09-01 09:08

1Edy! Köszönöm, hogy megírtad ezt a szegfűszeges módszert! Tegnap vettem 1 kg fokhagymát, mert minden este 1 gerezdet el kell(!) fogyasztanom (ide nem írom le, hogy miért) és másnap elektromos fogkefe, fogköztisztítás, selymezés után is érzem az ízt a számban. Készítek a fokhagymából a recept szerint, biztos jó lesz. Nagyon sok fokhagyma eltevést olvastam, de a csak olajban lévőt nem szeretném, a többi meg marinádos és főzniforrázni kell, azzal elvész az illóolaj. Kérlek, ha "fokhagyma szakértő" vagy, egy konzultáció erejéig szeretnék egy virtuális találkozót veled. Címem: editszendrei@gmail.com Üdv és szép napot!

1EDY
1EDY Mon, 2015-09-07 00:28

he he... :D nem vagyok "fokhagyma szakértő" csak kicsit több az infóm róla.
még annyit tennék hozzá, hogy akinek bármi okból kell fokhagymát nyersen ennie azt csak is úgy tegye, hogy meleg vizet vegyen a szájába (amilyen meleget el tud még viselni) és így kapja be és rágja össze a fokhagymát mert akkor nem "bántja" a gyomrot és a szaga is csak minimális lesz. nekem ez is jól bevált.
finimini írtam egy emilt.

Denilke
Denilke Sun, 2013-08-25 14:38

Eltelt másfél év, mióta feltetted a receptet. Mi a tapasztalat? Milyen lett a fokhagyma állaga, színe, íze. főzéshez használtad-e, vagy etted "simán"?
Azt azért nem értem, miért a savanyúság kategóriájába tetted? Mert ez minden csak nem savanyú:D Inkább csemege. A csilis csoki sem savanyúság...

Angie
Angie / Angie Wed, 2012-01-25 11:21

Érdekesnek tűnik.... Csak még nem tudom mit kezdjek vele :) Mennyire tartja meg az erejét a fokhagyma? Tehát mennyire lesz "büdös" tőle az ember? :D Magában nem nagyon tudom elképzelni, hogy csak így megegyem, de mondjuk húshoz már igen. Másféle fogyasztási mód gondolom nincs, mert akkor azt is leírtad volna :) Köszi előre is!

simitomi
simitomi / simitomi Wed, 2012-01-25 11:31

Na, igen, a fokhagymával ez a probléma mindig fennáll...

Általánosságban azt mondanám, minél tovább áll, annál jobban veszít az erejéből - viszont sosem veszíti el teljesen. Én nagyon szeretem így magában is, de maximum este, s onnantól este is és reggel is duplán mosok fogat, van nálam cukorka/rágó, és nem megyek fontos megbeszélésekre... :)

Ha van egyéb ötlet a felhasználásra, szívesen veszem...

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 23:40

Én sertés vagy marha natúrszelethez el tudom képzelni: csak sózzuk és alaposan borsozzuk, serpenyőben megsütjük, ezt meg rá a szeletek tetejére. Köretnek csak valami semleges.

simitomi
simitomi / simitomi Mon, 2012-01-23 12:03

Akár egyből is lehet fogyasztani, de érdemes várni két-három napot, amíg a fokhagyma megpuhul...

Ha meg nem fogy el egyből, csak jobb lesz idővel!

393
fokhagyma 3 fej
méz 2 ek
chili 2 db