Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-csípős csirkeszárnyak Csillagánizstól

Mézes-csípős csirkeszárnyak Csillagánizstól
Mézes-csípős csirkeszárnyak Csillagánizstól
130 perc / előkészület: 30 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes, pikáns, csípős, egyszerűen mennyei eledel. Készíthetjük sertésoldalasból is.

hozzávalók / 4 adag

  • 1500 g csirkeszárny
  • 4 dl ketchup
  • 2 ek dijoni mustár
  • 5 ek méz
  • 2 kk sambal oelek
  • 3 tk tabasco
  • 3 ek worcestershire-szósz
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek olaj
  • 2 ek házi pálinka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipetnyi morzsolt chili
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a forgónál kettévágjuk.
  2. Elkészítjük a szószt: egy tálban a ketchupot, dijoni mustárt, mézet, sambal oeleket, worcestershire-szószt, szójaszószt, zúzott fokhagymát, pálinkát, olajat és a fűszereket (só kivételével) összekeverjük.
  3. Ebben a szószban lefedve egy éjszakát hűtőben pácoljuk. Másnap egy tepsibe helyezzük a csirkeszárnyakat, és a maradék szósszal nyakon öntjük.
  4. 190 fokra előmelegítjük a sütőt, alufóliával lefedve 1,5 órát sütjük, majd fólia nélkül tovább pirítjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 586
elküldve: 5
receptkönyvben: 62
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagánizs

Mióta szakács: 2012.05.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres-mézes csirkeszárnyak, csípős csirkeszárnyak, édes-pikáns-csípős csirkeszárnyak

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!