Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes csirke céklával és birsalmával

Mézes csirke céklával és birsalmával
Mézes csirke céklával és birsalmával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben az ételben az elkészítés ideje alatt minden hozzávaló még a saját színében pompázik. Amint elkészült, és kicsit állni hagyjuk, minden zöldség egy kis levet ereszt, természetes, hogy a cékla mindent egyszínű pirosra fest. Ez az ízén mit sem változtat, egy finom, pikáns zöldséges húsos egytálétel lesz az eredmény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a mézet, ecetet, keményítőt, borsot, áttört fokhagymát, szójaszószt összekeverjük 2 ek. olívaolajjal. Aki szereti a csípőset, az tehet bele őrölt csilit, tabasco szószt.
  2. A fele mennyiséget ráöntjük a húsra, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben a céklát meghámozzuk, és fél centis kockákra vágjuk, a birsalmát negyedeljük, magházat kivesszük, és felszeleteljük, a hagymákat nagy kockákra aprítjuk, a paprika magját kivesszük, és csíkokra vágjuk. A birset nem kell meghámozni, és természetesen a hozzávalókat mindenki olyanra aprítja, ahogyan szereti.
  4. Egy magas falú serpenyőt vagy wok-ot felforrósítunk, majd megpirítjuk benne a húst. Ha kész, egy tálba öntjük.
  5. 2 ek. olívaolajat forrósítunk a serpenyőben, rádobjuk a céklát, és erős tűzön pirítjuk, majd kicsit később hozzáadjuk a birset.
  6. Tovább pirítjuk, azután a hagymát, és a legvégén a paprikát szórjuk bele, majd roppanósra pirítjuk az egészet. Arra ügyelni kell, hogy egyszerre ne nagy mennyiséget pirítsunk, mert a nagy tömeg lehűti a serpenyőt, a zöldségek levet eresztenek, és a benne levők megfőnek a pirulás helyett! Ilyenkor célszerű zöldségenként pirítani, és ha kész, félretenni.
  7. Ha minden megpirult, a serpenyőben lévő zöldségekre öntjük a maradék szószt, megforrósítjuk, majd beleöntjük a húst is. Ízlés szerint sózzuk, elkeverjük, és 5 percig pirítjuk, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 643
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

birsalmás csirkemell céklával, mézes-birsalmás-céklás csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

512
csirkemell filé 80 dkg
cékla 3 közepes db
birs 30 dkg
lila hagyma 2 közepes db
salátahagyma 2 közepes db
paprika 2 közepes db
kápia paprika 2 közepes db
méz 2 ek
almaecet 2 ek
szójaszósz 3 ek
fokhagyma 5 gerezd
étkezési keményítő 2 evőkanál
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint