Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes csirkecombok almás-tökmagos zellersalátával

Mézes csirkecombok almás-tökmagos zellersalátával
Mézes csirkecombok almás-tökmagos zellersalátával
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a zellert, és előző napokban készítettem egy másik fajta almás-joghurtos salátát. Így gondoltam, összekombinálom őket.
Barátnőmmel igyeszünk egészségesen étkezni, és ez a gondolat nem maradhatott megvalósítatlanul, mivel egyszerre finom és könnyű is az alábbi fogás.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egyszerű elkészíteni, nem szükséges rutin hozzá. Én még kelbimbót pároltam mellé, de tetszés szerint készíthetjük egyéb körettel is.
Könnyű és egészséges ebéd vagy vacsora!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk. Páclevet készítünk olaj, 2-3 evőkanál méz és ízlés szerinti só, bors felhasználásával. Ebben pár órán keresztül pácoljuk a csirkecombokat.
  2. Majd egyenként fóliába csomagolva 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük.
  3. A tökmagot szárazon felhevített serpenyőben pár percig pirítjuk.
  4. Elkészítjük a salátát: a megmosott, meghámozott almát és zellert nagy lyukú reszelőn nyersen lereszeljük. Az alma barnulását pár csepp citrom segítségével elkerülhetjük.
  5. A joghurtból (vagy kefírből) öntetet készítünk egy kis méz (1 ek), mustár, tárkony hozzáadásával. Ezzel leöntjük a zellert és az almát. Hozzáadjuk a pirított tökmagot is. Akár azonnal fogyasztható, de pár óra alatt mesterien összeérnek benne az ízek!
  6. A csirkecombok fóliáit kinyitjuk, de alul maradjon benne a szaft. További 10 perc alatt a tetejét ropogósra pirítjuk.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 845
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes sült csirkecombok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
csirkecomb 4 db
méz 4 ek
zeller 1 kis db
alma 3 db
citromlé 1 tk
tökmag 2 ek
joghurt 3.5 dl
olívaolaj 2 ek
mustár 1 kávéskanál
tárkony 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint