Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-diós kenyér

Mézes-diós kenyér
Mézes-diós kenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Micimackó szakácskönyvében olvastam ezt a receptet. Az eredeti koncepciót megtartva, de az arányokat kicsit változtatva készítem.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Önmagában, vagy vajjal megkenve nagyon finom reggeli, tízórai vagy uzsonna.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, mézzel, sóval és a fűszerekkel.
  2. Ezt követően belekeverjük az olvasztott, langyosra hűlt vajat.
  3. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót.
  4. Kivajazott, kilisztezett, 20x30 cm-es tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 C-on kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. A méz miatt a teteje esetleg gyorsabban barnul, ilyenkor összehajtogatott konyhai papírtörlőt teszünk rá, így nem ég meg.
  5. Rácson hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kenyér mézzel és dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

575
tojás 4 db
melaszos nádcukor 250 g
méz 4 ek
fahéj 1 tk
szerecsendió 0.25 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
1 csipet
vaj 100 g
dió 150 g
tönkölybúza liszt 400 g
sütőpor 1 csomag