Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-diós kevert almás

Mézes-diós kevert almás
Mézes-diós kevert almás
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük, általában egyből dupla adagot készítek, mert gyorsan kész van, és nagyon laktató. Ha előző nap lereszelem az almát, az ízek még jobban összeérnek, és még finomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát lereszeljük, és ízesítjük a fűszerekkel, valamint a mézzel. Majd állni hagyjuk, akár 1 napot is a hűtőben.
  2. A tojást az olajjal és a cukorral kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, és összedolgozzuk.
  4. Belekeverjük az almát és a lisztet.
  5. Nem túl vastag rétegben zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  6. Aki szereti, cukorral elkevert durvára vágott dióval megszórhatja.
  7. Ha kihűlt, a tepsiben vágjuk fel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 831
elküldve: 2
receptkönyvben: 171
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marietta

Mióta szakács: 2011.10.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres almás kevert sütemény, almás-diós szelet gyömbérrel és fahéjjal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mamus55
mamus55 Tue, 2012-06-05 09:04

Kedves Marietta!
Elkészítettem ez a csodálatos sütit!
Azóta a családom ezt kéri mindig!!
Jó egészséget!Sok ilyen finom receptet!
Üdvözlettel!
Miskolcziné Ili

1365
alma 5 db
tojás 4 db
napraforgó olaj 2 dl
cukor 30 dkg
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 1 kk
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
méz 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
dió 1 marék