Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes diótorta kávékrémmel

Mézes diótorta kávékrémmel
Mézes diótorta kávékrémmel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár én most tepsiben sütöttem, hivatalosan ez egy torta. És ha valóban kerekre készítjük, akkor a közepét is érdemes megkenni az isteni kávés krémmel!

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A kávékrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tortához

  1. Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, végül a mézet.
  2. Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, valamint az aprított diót, és keverjük csomómentesre.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

A kávékrémhez

  1. A krémhez a már szobahőmérsékletű kávét hozzákeverjük a krémsajthoz. Beletesszük a porcukort, egy kevés amarettót, és simára dolgozzuk.
  2. A kihűlt tészta tetejét megkenjük a krémmel és megszórjuk dióval.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 992
elküldve: 5
receptkönyvben: 126
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávékrémes torta, diós kávétorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikakole
nikakole Fri, 2019-02-22 19:56

Dear Chef!
A video doesn't work. Would you please ask web-support team to fix it.

743
vaj 175 g
cukor 120 g
tojás 3 db
finomliszt 175 g
sütőpor 1 teáskanál
méz 3 ek
dió 80 g
feketekávé 1 dl
amarettó 1 ek
krémsajt 300 g
porcukor 50 g
dió 1 marék