Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-epres töltött muffin

Mézes-epres töltött muffin
Mézes-epres töltött muffin
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég lettem boldog tulajdonosa egy muffin kiszúrónak!!! Azóta nagyon megkedveltem, mert nem csak "száraz" muffinokat készíthetek, hanem fincsi krémmel is megtölthetem a kis sütiket. Így egy kis mini "tortácskát" kapok, krémmel, díszítéssel. Ezért lett most ez a kedvenc konyhai eszközöm. És mivel ezernyi fajta krémet lehet tölteni a sütibe (amit szintén meg lehet változtatni ), végtelenségig variálható ez a desszert. A muffin tészta receptjét egy régi süteményes könyvből vettem, amit egy kicsit átalakítottam, így lett a mi kedvencünk.

hozzávalók / 12 adag

Ebből a mennyiségből kb. 14 db jön ki:
  • 2 bögre finomliszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • ¼ bögre cukor
  • 1 ek méz
  • 2 ek rumaroma (elhagyható)
  • 50 g margarin
  • 3 db tojás
  • ¾  bögre tej

Krém:

  • 1 zacskó málnás-tejszínes krém (por)
  • 250 ml tej
  • 6-7 szem eper a díszítéshez
  • citromfű levél
  • porcukor a tetejére
  • muffinpapír
  • habzsák 
  • muffinkiszúró

ajánlat

Tipp: A megmaradt süti belsejéből másnapra lehet készíteni poharas desszertet: sütiréteg - krém - gyümölcsréteg...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot.
  2. Megolvasztjuk a margarint, a tojást összekeverjük a tejjel, a mézzel és a rummal.
  3. A folyékony alapanyagokat lassan belekeverjük a száraz alapanyagokba.
  4. A muffin formába belerakjuk a muffinpapírt, és mindegyiket kb. ¾-ig megtöltjük a tésztával.
  5. Előremelegített sütőben 190 fokon (alul-felülsütés) 15-17 percet sütjük. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni, és utána leszedjük a muffinpapírt, így könnyebben jön le.
  6. Elkészítjük a krémet a zacskón lévő utasítás szerint.
  7. A kész muffinba a kiszúróval lyukat készítünk a közepében, egy kis szelet epret rakunk a közepébe, és megtöltjük a krémmel. A kiszúróval úgy kell lyukat készíteni, mintha becsavarnánk a kiszúrót, nem csak simán belenyomjuk. 
  8. Meghintjük a tetejét porcukorral, utána eperdarabokkal és citromfűvel díszítjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dijuka

Mióta szakács: 2013.04.26.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres muffin, töltött muffin, krémes muffin eperrel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dijuka
dijuka / dijuka Tue, 2013-06-04 22:19

Örülök hogy tetszett a receptem! Egyébként nekem nem drága a kiszúrom , az ára 550 ft volt . Szerintem, az almacsutka kiszedő is erre a célra használható. És akkor nem kell venni drága konyhai eszközöket, csak figyelni kell hogy ne lyukasszuk át a sütit. Aki keres az talál! :-) Néz be hozzám a fasebookon - " A kiskonyhám" név alatt vagyok. Lájkolj! Köszönöm.

dijuka
dijuka / dijuka Tue, 2013-06-04 22:52

Örülök hogy tetszett a receptem! Egyébként nekem nem drága a kiszúrom , az ára 550 ft volt . Szerintem, az almacsutka kiszedő is erre a célra használható. És akkor nem kell venni drága konyhai eszközöket, csak figyelni kell hogy ne lyukasszuk át a sütit. Aki keres az talál! :-) Néz be hozzám a fasebookon - " A kiskonyhám" név alatt vagyok. Lájkolj! Köszönöm.