Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-fahéjas csirke mazsolás rizzsel

Mézes-fahéjas csirke mazsolás rizzsel
Mézes-fahéjas csirke mazsolás rizzsel
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Trónok harca című könyvben fogyasztottak rendszeresen a lakomák alkalmával mézes húst, úgyhogy muszáj volt kipróbálnom nekem is, mert állandóan megéheztem :) Azóta is folyton ezt enném!

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst megmossuk, felaprítjuk és jénaiba vagy tepsibe rakjuk.
  2. Megsózzuk, megszórjuk fahéjjal, citromlével, és kevés olajat öntünk a hús alá.
  3. Lefedjük és kb. 10-15 percig sütjük közepes hőfokon, előmelegített sütőben.
  4. Leszedjük a fóliát. Rácsurgatjuk a mézet és fedetlenül sütjük készre.
  5. A rizst és a hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd a térfogatának megfelelő, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Sózzuk (és curryvel is ízesíthetjük), majd lassú tűzön készre pároljuk.
  6. A mazsolaszemeket erősen sós-borsos vízben főzzük, míg gömböcök nem lesznek. Végül a rizzsel összekeverjük a mazsolát és a hagymát. Lefedve állni hagyjuk picit.
  7. A rizst tányérra halmozzuk, leöntjük egy kevéske mézes mártással, a húst pedig mellé rakjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 673
elküldve: 10
receptkönyvben: 137
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szisszi

Mióta szakács: 2013.01.11.
4 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes fahéjas csirke, pikáns sült csirke, mézes csirke fahéjas rizzsel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zebrabara
Zebrabara Fri, 2014-09-19 19:41

Ez a recept annyira zseniális, hogy arra nincsenek szavak!
Volt a mélyhűtőben 6 db nyúl mellső láb, azokat feleztem el, és csaptam a tepsibe. Mivel kicsit szellősnek ítéltem a helyet, így karikáztam hozzá még 4 nagy sárgarépát, az is isteni finomra főtt-sült-pirult. Nyilván, a nyúlnak több idő kellett, kb 1,5 órát töltött a sütőben.
Köszönöm, biztosan fogom még készíteni!

Sapphire
Szisszi / Sapphire Sun, 2014-01-05 20:53

Általában én is éhesen rakom le a könyvet :)
Azóta sikerült letöltenem egy, a könyvön alapul szakácskönyvet is.
Remélem ízlett a fogás :)

Leeanne
Leeanne / Leeanne Sat, 2013-10-19 01:15

Jajj, azoktól a lakomajelenetektől én is mindig éhes leszek! Konkrétan, a mézes húsoknál általában mézzel bekent, ropogós sülteket vizionalizáltam, de a recepted után újra belelapoztam, és bizony elég sokszor esznek mézes szószban elkészített ragut... Vasárnap majd beszámolok, átjött-e a hangulat! :-)

1729
csirke 40 dkg
fahéj 1 ek
citromlé 2 ek
virágméz 3 dl
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
rizs 25 dkg
mazsola 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek