Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes - fahéjas süti

Mézes - fahéjas süti
Mézes - fahéjas süti
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jön a karácsony, tehát méz, és fahéj illat a levegőben!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a vaníliás cukorral, a sütőporral és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet, citromhéjat, fahéjat és jól kikeverjük.
  2. Majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és a tejet, és folyamatossan keverjük, hogy ne legyen csomós. Ha ez megvan, akkor kiolajozott és lisztezett tepsiben megsütjük.
  3. Megcsináljuk a krémet. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  4. A tejet a liszttel összekeverjük, majd felfuttatjuk. (Vigyázzunk, mert könnyen csomós lehet.)
  5. Majd ha egy kicsit meghűlt, akkor hozzáadjuk a cukros vajhoz a lisztes tejet, jól eldolgozzuk, majd jöhet a tejszín és a zselatinfix, és kikeverjük.
  6. Ha meghűlt a piskóta akkor kettévágjuk és megkenjük a belsejét, majd úgy 5 percre a hűtőbe tesszük, majd ha kivettük, akkor ráborítjuk a tetejét és azt is megkenjük a krémmel! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 613
elküldve: 2
receptkönyvben: 133
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas mézes, fahéjas-mézes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1846
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
méz 125 g
cukor 20 dkg
finomliszt 45 dkg
tej 6 dl
citromhéj 2 kk
fahéj 2 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
tej 6 dl
finomliszt 6 evőkanál
habtejszín 1 dl
zselatinfix 1 csomag