Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes fokhagymával bélelt csirkecomb

Mézes fokhagymával bélelt csirkecomb
Mézes fokhagymával bélelt csirkecomb
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valamivel feldobni az unalmas csirkecombokat, ezért gondoltam máshogy fűszerezem, mint ahogy szoktam. Aztán rájöttem, hogy ehhez pont illene valami pikáns szósz. Így kitaláltam, hogy készítek hozzá szőlőmártást. Még soha nem csináltam ilyet ezelőtt, de annyira jól sikerült, hogy magam is meglepődtem, mennyire harmonikus lett az íze. Ezt a mártást biztos, hogy még sok ételhez elfogom készíteni!

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A mártáshoz

ajánlat

Burgonyakrokett illik hozzá leginkább.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először egy kis tálba összekeverjük a 2 ek mézet és az összezúzott fokhagymát. 
  2. Egy másik kis tálba az 5 dkg vajat keverjük össze a fűszersóval.
  3. A csirkecombok bőrét fellazítjuk, és egy kis kanál segítségével alá töltünk a mézes fokhagymából úgy, hogy mindenhova jusson. 
  4. Majd a fűszervajjal jól bekenjük mindenhol körbe a combokat. Végül jénaiba tesszük őket, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük a fürtről (díszítéshez érdemes egy-két szemet meghagyni). Forró vízzel leforrázzuk és fél percig állni hagyjuk benne. Ezután a szemekről a héjat könnyedén lehámozzuk, majd félbevágva a magjait is kiszedjük.
  6. Egy edénybe a vajat felhevítjük, és gyorsan kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Pár perc kevergetés után felöntjük apránként a vízzel, és csomómentesen elkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a kimagozott, héjatlan szőlőt, majd a fél citrom levét és a reszelt citrom héjat, majd a legvégén a mézet. Sűrűn kevergetve addig pároljuk, amíg a szőlőszemek szét nem esnek.
  8. Közben a combokat a hűtőből kivesszük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kb 30 perc elteltével megforgatjuk, így minden oldala ropogósra sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 845
elküldve: 5
receptkönyvben: 183
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes fokhagymával bélelt csirkecomb szőlőmártásban, mézes fokhagymával töltött csirkecomb szőlőmártással, pikáns sült csirkecombok szőlőszószban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

806
csirkecomb 1 kg
vaj 5 dkg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
méz 2 ek
fokhagyma 7 gerezd
szőlő 1 kg
vaj 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
méz 1 ek
víz 1.5 dl