Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes graham kréker

Mézes graham kréker
Mézes graham kréker
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdekes, pikáns ízű kréker. Krémsajtos desszertekhez illik. Nemsokára felteszek egyet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból puha rugalmas tésztát gyúrunk. 
  2. Két részre osztjuk, és mindegyikből 25x30 téglalapot nyújtsunk.
  3. Egy tésztalapot 30 db 5 cm-es oldalú kockára felvágjuk.
  4. A szóráshoz összekeverjük a cukrot és a fahéjat, és a fele mennyiséggel megszórjuk vele a krékereket.
  5. sütőpapirral bélelt tepsire tesszük, egy centire egymástól.
  6. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 889
elküldve: 1
receptkönyvben: 121
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas keksz, édes keksz, kréker

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Damilli
Damilli / Damilli Tue, 2012-03-13 09:49

Szia! az állaga közepesen puha, nem szabad túlságosan vékonyra kinyújtani a tésztát.

Swampi
Swampy / Swampi Mon, 2012-03-12 19:53

szia! milyen állagú lesz a keksz? :) kemény,vagy csak ropogós vagy esetleg puha?
előre is köszi :)

847
finomliszt 1.5 bögre
graham-liszt 1.5 bögre
1 tk
szódabikarbóna 1 tk
barna cukor 0.25 bögre
vaj 85 g
méz 120 ml
víz 80 ml
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 0.25 bögre
fahéj 1 tk