Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes háztető ahogy anyuci készíti

Mézes háztető ahogy anyuci készíti
Mézes háztető ahogy anyuci készíti
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remélem, sikerült érthetően leírni az egészet, biztosan meg lehet egyszerűbben is csinálni, ha valaki kipróbálja, örülnék, ha leírná a véleményét róla. A tésztát saját magam fejéből csináltam, és örültem neki, hogy már sülés után finom puha volt, és később sem keményedett meg, mint általában a lapos sütemények. És az íze a vaníliás krémmel nagyon finom. Remélem, másnak is olyan örömet fog okozni az elkészítése, mint nekem!:)

hozzávalók / 4 adag

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

ajánlat

Születésnapi torta volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és belekeverjük a szalalkálit, állni hagyjuk.
  2. A többi hozzávalót a liszt kivételével egy tálba rakjuk, és robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a szalalkálit.
  3. Ezután összegyúrjuk az egészet annyi liszttel, hogy jól lehessen vele dolgozni, ne legyen ragadós.
  4. A tésztát elosztjuk 3 egyenlő részre, majd kinyújtjuk, kiolajozott tepsi hátuljára tesszük (én a legkisebb tepsit használtam), villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük, míg kezd a teteje egy kicsit már megpirulni. (Már most előre szólok, hogy a házikóhoz nem fog kelleni az egész tésztalap, de erről majd a végén.)
  5. Míg a lapok hűlnek, megcsináljuk a krémet. A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, majd hidegre kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukrokkal jó habosra keverjük.
  7. Majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és alaposan összedolgozzuk.
  8. Összeállítás: az egyik lapot (leginkább a közepét) megkenjük krémmel.
  9. Erre középre helyezünk 6 db kávéba áztatott babapiskótát, majd ezt is megkenjük krémmel, erre jön 4 babapiskóta, megint krém, majd két babapiskóta úgy elhelyezve, hogy háztető formát kapjunk.
  10. Az egészet körbekenjük krémmel, majd ráhelyezzük a két oldalára a másik két lapot, és a felesleget mindenhol levágjuk. Az így kapott háztető formát vékonyan még megkenjük krémmel, és kakaóporral meghintjük.
  11. A feleslegessé vált lapokhoz hagytam egy kis krémet, összegyúrtam kis gombócokká, és úgy ettük meg. Kárba nem ment egy darabkája sem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 802
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

anyuci32

Mióta szakács: 2012.11.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

havas háztető, házikó mézes lapokból, babapiskótából kunyhó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1625
margarin 10 dkg
tej 1 dl
szalalkáli 10 g
cukor 10 dkg
méz 2 ek
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 40 dkg
finomliszt 3.5 evőkanál
tej 6 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
babapiskóta 16 db
feketekávé 2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek