Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes kacsamell steak lilahagymalekvárral

Mézes kacsamell steak lilahagymalekvárral
Mézes kacsamell steak lilahagymalekvárral
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom a sült kacsa nem tartozik a kedvenceim közé. De a kacsamell rózsaszínre sütve... hmmm, egyszerűen isteni! Narancsosan, szójaszószosan, mézesen, naturan, bárhogyan! Lilakáposztával, narancslekvárral, vagy ahogyan most döntöttem: a lilahagymalekvárral. A mai ihletet Mézigörl adta, de kicsit variáltam a saját lilahagymalekvár receptemmel. :)

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kezdjük a lilahagymalekvárral. Ezt akár több órával előtte is elkészíthetjük. A vörösbort, a mézet, a rozmaringot, kakukkfüvet (1-1 tk.) sziruposra főzzük.
  2. Közben a lilahagymát megpucoljuk, felszeleteljük. A szintén felaprított fokhagymával és gyömbérrel vajon párolni kezdjük. Hozzáadhatunk egy kevés olívaolajat is még.
  3. Miután nagyrészt megpárolódott, felöntjük a fűszeres, vörösboros sziruppal és tovább pároljuk. Miután kész, félretesszük. Melegen, hidegen is fogyasztható.
  4. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főzni, adunk hozzá egy rozmaringszárat. 
  5. A kacsamelleket megtisztítjuk, hidegvízzel megmossuk, leitatjuk. Beirdaljuk a bőrét úgy, hogy ne vágjunk bele a húsba. Megsózzuk mindkét oldalán. Picit pihentetjük. 
  6. Addig felforrósítjuk a serpenyőt, de ne túl magas hőfokon.
  7. Először zsírjával lefelé helyezzük bele a húst, kb. 5 percig sütjük, majd a másik oldalával lefelé szintén 5 percig. Ezzel médiumra tudjuk sütni. (Most én kicsit tovább sütöttem -kérésre- még 150°C-on a sütőben 10 percig, kis mézzel megkenve a bőrét, amivel fölfelé helyezzük be. Így rózsaszín lett még, nagyon omlós, de már nem nevezném médiumnak (ahogyan amúgy én szeretem.)
  8. Közben a burgonya megfőtt, összetörjük vajjal és tejszínnel vagy tejjel. Én már említettem a habosabb állagú pürét preferálom.
  9. Mindennel készen vagyunk, felszeleteljük a kacsamelleket és tálaljuk a lilahagymalekvárral, és a rozmaringos burgonyapürével. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 48 868
elküldve: 22
receptkönyvben: 388
elkészítve: 22/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes kacsamell steak lilahagymalekvárral és rozmaringos burgonyapürével, kacsamell lilahagymalekvárral, burgonyapüré rozmaringosan-mézesen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1048
kacsamell 2 db
méz 2 ek
0 ízlés szerint
burgonya 4 db
rozmaring 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 ek
lila hagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
méz 3 ek
rozmaring 1 tk
kakukkfű 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 2 dl
vaj 1 ek
olívaolaj 1 teáskanál
gyömbér 0 ízlés szerint