Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-kefíres pulyka rukkolasalátával

Mézes-kefíres pulyka rukkolasalátával
Mézes-kefíres pulyka rukkolasalátával
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor beléptem a boltba, azzal a szent elhatározással indultam a tejespult felé, hogy csak veszek egy kis túrót/ fetát, és szépen hazabattyogok, megcsinálom a snidlinggel és fetával/ túróval töltött pulykámat. Igen ám, de eszembe jutott az az iszonyat mennyiségű dió, amit anyutól kaptam (biodió :D), és gondoltam, azt is belekombinálom valami salátába. Telefon anyunak: Szia, itt állok a bolt közepén, a diót mivel lehet enni? (körülöttem állók érdekesen néznek rám)... mikor már 10 perce tanakodtunk a köreten, megkérdezte nemes egyszerűséggel, hogy miért nem csinálok pulykasalátát? Hát persze, miért ne?

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet felvágjuk vékony csíkokra. A kefirt kikeverjük a mézzel (nekem hársméz van itthon, de szerintem bármi mással jó, a hársnak eléggé karakteres íze van), és ebbe a keverékbe zúdítjuk a pulykacafatokat. Egy órára hideg helyre tesszük, és addig elmosogatunk. Félig (nem az erősségem ez a sport...).
  2. Majd a husit nagyjából lecsepegtetjük, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Ilyenkor szórunk egy kis sót is a husira. (FIGYELEM: a piruló-sülő fehér trutyi először felhabzik -méz-, elkezd picit bebarnulni, karamellizálódni, majd pattog, de nagyon. Ezért én kb. fél dl vizet öntöttem a husi alá, el kell, hogy áruljam, ideig-óráig segített csak ez a megoldás, de volt legalább 5 pattogásmentes percem.)
  3. Mikor a husin már barnás bevonatot képzett a mézes kefir, megkóstoljuk a husit (elégettem a számat, meglepően konstatáltam, hogy jéééé, ez ehetőőő, mi több, bármikor megenném), majd lezárjuk alatta a gázt.
  4. Egy marék rukkolát átmosunk, lecsepegtetünk, konyhai papírtörlőn leszárítunk.
  5. A marék diót apróra vágjuk, és kicsit megpirítjuk (jó tanács: ha már majdnem jó, akkor zárjuk el alatta a gázt, mert ha jól megpirítva még a forró serpenyőben marad, tovább pirul, és a végén megkeseredhet-megéghet).
  6. A salátát egy tányérra halmozzuk, megszórjuk sóval, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ráhelyezzük a húsdarabokat, rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk dióval.
  7. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 335
elküldve: 7
receptkönyvben: 318
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig, ebéd, vacsora
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kefirben pácolt pulyka, pulykasaláta, rukkolás-mézes pulykasaláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabi konyhája
kitchendiary / Gabi konyhája Wed, 2013-04-03 11:59

Szia. Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted a kefírt lehet helyettesíteni tejföllel, tejszínnel, vagy az azzal már nem olyan jó.

alabella
A'la Bella / alabella Wed, 2013-04-03 12:38

Szia, szerintem lehet vele helyettesíteni, a kefírnek van egy kis pikáns íze, amit pluszban hozzáad, de szerintem tejföllel vagy tejszínnel is ugyanolyan jó lesz.

665
kefir 150 g
pulykamell 10 dkg
méz 1 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
rukkola 8 dkg
dió 1 marék
feta sajt 3 dkg