Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-körtés-mandulás töltött csirke

Mézes-körtés-mandulás töltött csirke
Mézes-körtés-mandulás töltött csirke
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különlegeset szerettem volna készíteni Valentin-nap alkalmából drága 'férjuramnak', ha már ennyire beférkőzött kicsiny országunkba eme ünnep ... és mert megérdemeljük ;-P.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Édes húsos-gyümölcsös csirkeimádóknak ajánlom ;-).
Köretként a csirke alatt sült krumplit kínáltam, amit egy fej aprított vöröshagymával (kb. nyolcadoltam), és kockázott baconnel szórtam meg (ez sült a csirke alatt 90 percig). Nagyon kellemes 'ízorgia'!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik körtét megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk, és felaprítjuk. (érdemes pépesíteni a körtét, mert én túl száraznak találtam a tölteléket csak a simán kockázott körtétől)
  2. A körtét keverjük össze a tojássárgájával, zsemlemorzsával és a darált mandulával, majd ízesítsük gyömbérrel, sóval és borssal.
  3. A szegfűszeget nyomjuk bele a fél meghámozott citromba, és tegyük a csirke hasüregébe.
  4. A körtés masszát tőltsük a csirke bőre alá, és hústűvel (ennek hiányában fogpiszkálóval) rögzítsük.
  5. Sózzuk, borsozzuk a csirkét, és kenjük be a bőrét mézzel.
  6. Kevés vajjal kikent jénaiba helyezzük, lefedjük, és előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  7. Majd levesszük a jénai tetejét, a kifolyt szaftjával meglocsolgatva, visszatoljuk, és 30 percig sütjük, hogy kapjon egy kis színt a csirkénk.
  8. Tálalás előtt a körteszeleteket a mézben megforgatva melegítsük addig, míg átlátszó nem lesz. Ezzel díszítsük, és tálaljuk a csirkénket.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 987
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pinkmage

Mióta szakács: 2010.08.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes csirke tepsis burgonyával, mézes-körtés csirke, töltött csirke másképp

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-13 07:16

Kedves Pinkmage!
Nagyon szépen köszönöm, és viszont kívánom, bár itt sajnos, ma reggelre a tegnapi nyárelő után, beborult, remélem, nem fog esni:-)
A körtés változatot kipróbálom:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-05-12 07:51

Kedves pinkmage!

Ez egy nagyon jó ötlet:-)))
Köszi szépen:-)) Biztos, hogy magamtól, nem tettem volna így össze ezeket az ízeket, esetleg, igen, almával, de a körte jobb ötlet:-))
Szép napsugaras napot!
Éva-Anyóca

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Fri, 2011-05-13 06:39

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm a dicséretet, nagyon jól esik, így már biztosan napsugaras lesz a napocskám, így péntek 13-ára nem is árt ;-P
Őszintén szólva férjem szereti a sült csirkés dolgokat, ezért igyekszem variálgatni, hogy ne legyen túl egyhangú. Régebben a gyümölcsös húsokért sem volt oda, de mellettem megszerette, úgyhogy talán ez a legnagyobb dicséret :-)
Legyen szép napocskád!!!
Üdvözlettel: Gabi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 11:21

Work as many hours as you can - I would like to see your written pieces every time I am in the Internet - it is awfully pleasant

760
csirke 1.5 kg
zsemlemorzsa 5 dkg
mandula 5 dkg
körte 2 db
gyömbér 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
citrom 0.5 db
szegfűszeg 5 db
méz 1 ek