Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes krémes Bakesz konyhájából

Mézes krémes Bakesz konyhájából
Mézes krémes Bakesz konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különös történetem nincs, de gyermekkoromtól kezdve kedvenc süteményem. Nem hiányozhatott az ünnepi kínálatból, és a disznóvágások desszertje is ez volt. Mivel a sütinek legalább egy napot állnia kell (hogy puhuljon a tészta), így már előző este a széleit megehettük! 

hozzávalók / 6 adag

A tészta

Krém

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tészta hozzávalóit (a liszt és a szódabikarbóna kivételével) gőz fölött, gyors keveréssel összemelegítjük (vigyázva, nehogy a tojás kicsapódjon).
  2. A gőzről levéve a többi szárazanyagot is belekeverjük.
  3. Megmérjük (kb: 1150 g). 4 egyenlő cipóra osztjuk.
  4. A cipókat visszatesszük a tálba (a tálat a gőz fölé, hogy a tészta melegen maradjon), és egyesével kinyújtjuk.
  5. Majd sütőtepsi hátulján (34×34) sütőpapíron megsütjük. Előmelegített sütőben 170 C° (hőlégkeveréses) 4-6 perc laponként.

Krém

  1. Tulajdonképen ezzel kezdjük az egész sütést, hogy a krém kihűljön, mire a lapok elkészülnek. 3.5 dl tejben megfőzzük a grízt.
  2. 3.5 dl tejben megfőzzük a pudingot.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a hideg krémeket hozzákeverjük.
  4. Én saját készítésű birsalmasajtot használok lekvárnak, amit addig melegítek, míg kenhető nem lesz.
  5. Az első lapra rákenjük a krém felét. A következő lapra a lekvárt, majd a 3. lapra a maradék krémet, rá pedig a negyedik lap.

Csokimáz

  1. A csokoládét apróbb darabokra törjük, majd gőz fölött megolvasztjuk, és egy evőkanál olívaolajat teszünk hozzá (ez segít, hogy szeleteléskor ne törjön a máz).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 686
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bakesz65

Mióta szakács: 2016.01.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes krémes, mézes lapok pudingos grízes krémmel töltve, csokimázas mézes krémes

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zylvi69
Zylvi69 Fri, 2016-04-29 19:51

Életemben először készítettem mézes krémest, pedig nekem is egyik kedvencem volt gyerekkoromban :) Kicsit féltem, hogy törik majd a tészta, vagy valami miatt nem fog sikerülni, de minden úgy ment, ahogy a receptben áll :) ÉS NAGYON FINOM!
Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2016-04-30 13:57

Kedves Zylvi69!
Örülök a sikerednek.

1478
finomliszt 60 dkg
porcukor 18 dkg
tojás 2 db
margarin 6 dkg
méz 3 ek
tej 1.5 dl
szódabikarbóna 2 kávéskanál
2 csipet
tej 7 dl
búzadara 3 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
margarin 20 dkg
porcukor 25 dkg
lekvár/ dzsem 50 dkg
étcsokoládé 10 dkg
olívaolaj 1 ek