Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes krémes Habcsók Mézitől

Mézes krémes Habcsók Mézitől
Mézes krémes Habcsók Mézitől
88 perc / előkészület: 40 perc főzés: 8 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy bevált recept. :) Mi 1,5 nappal később fogyasztottuk sütés után, akkora szépen megpuhult. Az illata pedig mesés!

Adag: Körülbelül 3 nagy tálca telik meg vele felvágva.

Még több kép az elkészítés menetéről itt:

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk elő egy kis lábast, s öntsünk kétféle cukrot a tojáshoz, és keverjük el olvasztott margarinnal. Keverjünk hozzá még mézet, egy kis mézeskalács fűszerkeveréket, egy kis tejet, és melegítsük egy kicsit, miközben habverővel kevergetjük, majd öntsük egy tálba.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a tésztához.
  3. Gyúrjunk belőle 4 kis labdát.
  4. Nyújtsuk ki őket egyenként, belisztezett sütőpapíron, sütőlap méretűre, és süssük ki őket 10-12 perc alatt laponként 150 fokon.
  5. Közben melegítsünk fél liter tejet, adjunk hozzá 5 ek lisztet, és két csomag vanillin cukrot, és habverővel kevergessük a főzőlapon, amíg krém nem lesz belőle.
  6. Olvasszuk meg kissé a margarint, hogy kenhető legyen, adjunk hozzá porcukrot, és verjük habosra.
  7. Ha kihűlt a tejes krém, akkor keverjük össze a margarinos krémmel.
  8. Ha kisültek a sütilapok, akkor az egyik tetejére kenjük rá a krém felét egyenletesen, majd helyezzünk rá egy másik lapot.
  9. Ezt kenjük meg lekvárral, majd fedjük be a harmadik lappal.
  10. Ezt kenjük meg a krém másik felével, és fedjük be a negyedik lappal.
  11. Olvasszunk fel 2 tábla csokit, adjunk hozzá egy pici olajat (fél kiskanál), keverjük meg és kenjük be a süti tetejét.
  12. Tegyük be a hűtőbe 1-2 napra puhulni. (Ha hamarabb szeretnénk fogyasztani, akkor a sütilapokat kenjük be langyos cukros tejjel.)
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 233
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes krémes, krémes mézeslapok, mézeslapok krémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

668
méz 3 ek
porcukor 100 g
cukor 100 g
tojás 1 db
margarin 90 g
tej 10 ek
sütőpor 1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 0.5 ek
finomliszt 560 g
rumaroma 5 ml
tej 0.5 l
finomliszt 5 evőkanál
vanillincukor 2 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 150 g
lekvár/ dzsem 3 ek
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 0.25 teáskanál