Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes madeleine

Mézes madeleine
Mézes madeleine
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már annyit hallottam dicsőíteni a madeleine-t, hogy ki kellett próbálnom. Nem rossz, nem rossz... :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval jól elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 2,5 dkg porcukrot, és tovább verjük.
  3. A sárgákat a 2,5 dkg porcukorral, a barnacukorral és a mézzel habosra keverjük, a térfogatának kb. a háromszorosára kell növekedni.
  4. A tojássárgás masszához felváltva hozzákeverjük a habot és a lisztes keveréket, végül belekeverjük az olvasztott vajat is.
  5. Szilikon madeleine formába töltjük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 042
elküldve: 2
receptkönyvben: 164
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes aprósütemény, madeleine, kagylósüti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bumi
bumi Sun, 2012-09-23 18:46

..Szia Nagyon cukik, de hol lehet ilyen formát kapni ? Köszi

304
tojás 2 db
porcukor 5 dkg
barna cukor 2 teáskanál
méz 2 teáskanál
finomliszt 10 dkg
sütőpor 2 tk
1 csipet
vaj 6 dkg