Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mákos csirkeszárny

Mézes-mákos csirkeszárny
Mézes-mákos csirkeszárny
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapi ebéd volt a mákimádó férjemnek. Nagyon pikánssá teszi a mák ezt az ételt, mennyei. A maradék szósszal meglocsoltuk a főtt jázminrizst, amit mellé készítettem. Mikor elkezdtem készíteni az ételt, észrevettem, hogy nekem csak darált mákom van otthon, de ez egy cseppet sem rontott az ízhatáson. Szóval bátran süthetjük azzal is!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Főtt jázminrizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük.
  2. Beleforgatjuk a szárnyakat.
  3. Egy picit állni hagyjuk, majd egy tepsiben szépen elhelyezzük a szárnyakat.
  4. A sütőt 200 fokra melegítjük elő, és a húst betesszük sülni.
  5. 15-20 perc sülés után a szárnyakat óvatosan megforgatjuk. A tepsi aljában összegyűlt szósszal újra meglocsoljuk.
  6. Újabb 15-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 911
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeszárnyak mézes-mákos szószban, mustáros mézes csirkeszárny, mustáros mákos csirkeszárny

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

848
csirkeszárny 6 db
mustár 4 ek
méz 4 ek
citromlé 2 ek
fűszerpaprika 2 tk
napraforgó olaj 3 ek
mák 5 dkg
chili 1 kk