Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mandulás-diós kiflik

Mézes-mandulás-diós kiflik
Mézes-mandulás-diós kiflik
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, lágy tészta, több hétig is eláll. Ízletes harapnivaló a őszi délutáni teázásokhoz. Akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Összegyúrjuk a hozzávalókat finom ruganyos tésztának. (A tojásfehérjét tegyük félre, szükség lesz rá a kiflik feltekeréséhez).
  2. Hosszúkás rudat formázunk belőle, és 6 részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra kisodorjuk, és olvasztott zsírral megkenjük, feltekerjük. Egy nagyobb tányérra tesszük, és betesszük a hűtőbe minimum 4 órára, de egy éjszakára is benn maradhat.
  3. Majd amikor kivesszük, mindegyik rudat kétujjnyi vastagságúra daraboljuk.
  4. Egyenként, enyhén téglalap alakúra kisodorjuk (keveset lisztezhetjük alatta), a közepére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a felső rész tésztát, az ujjainkkal a széleit lenyomkodjuk, a tojásfehérjével lekenjük ezt a részt, és összecsípve a végeit feltekerjük. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 20 percig sütjük. Amikor már zsemle színű lesz az alja, akkor kész.
  6. A kisűlt kifliket porcukorba hempergetjük, és langyosan már tálalható.

Töltelék

  1. A darált diót, mandulát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, mézet, sárgabaracklekvárt leforrázzuk 1 dl tejjel, és jól összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 022
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hókifli, diós-mandulás aprósüti, diós linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1111
finomliszt 75 dkg
sertészsír 25 dkg
tejföl 250 ml
tojássárgája 3 db
1 csipet
porcukor 10 dkg
sertészsír 1 ek
dió 25 dkg
mandula 10 dkg
citromhéj 2 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
akácméz 3 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
tej 1 dl