Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mandulás ropogtatós

Mézes-mandulás ropogtatós
Mézes-mandulás ropogtatós
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másik sütimet variáltam át erre a változatra. Dióval is bátran készíthetjük.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vajas keverékhez adjuk.
  3. Simára gyúrjuk, és egy folpackba csomagoljuk, hengert formázva. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Vékony szeleteket vágunk a rúdból, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 202
elküldve: 1
receptkönyvben: 136
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-mandulás csók, mézes-mandulás puszedli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

584
mandula 5 dkg
finomliszt 32 dkg
méz 4 ek
tojás 1 db
1 csipet
porcukor 6 dkg
vaj 20 dkg
sütőpor 1 teáskanál