Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-marcipános csiga

Mézes-marcipános csiga
Mézes-marcipános csiga
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén vendégeink jöttek, az ő tiszteletükre próbáltam ki ezt a sütit. Nagyon édes ízek kedvelőinek ajánlom.
Közvetlenül sütés után túl puhának tűnik, de percek múlva elnyeri a megfelelő állagot. Még melegen, pár perc pihentetés után érdemes sütőlapáttal kiszedni a tepsiből. (Utána sem lehetetlen, csak nehezebb :-))


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet a cukorral és a vajjal  egy lábasban felmelegítjük. A csokit beletördeljük, és felolvasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel.  A mézhez adjuk. Hozzákeverjük a darált mandulát is. Tésztává gyúrjuk. (Ha kell, még egy kis lisztet tehetünk hozzá, akkor jó, ha mézekalács tészta állagot kapunk). Letakarva szobahőmérsékleten 1-2 órán át pihentetjük.
  3. A marcipánt apróra vágjuk, és a tojással elkeverjük. A mazsolát kinyomkodjuk.
  4. A tésztát lisztezett deszkán 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a tojásos marcipánt. Megszórjuk a mazsolával és a narancshéjjal.
  5. Hosszanti oldala felől felcsavarjuk, fóliába tekerjük, és hűtőben 1 órát pihentetjük.
  6. A sütőt (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A tésztából 1 cm vastagságú szeleteket vágunk, és  tepsire tesszük a csigákat. (Ne érjenek össze, mert egy kicsit megdagadnak!)  
  7. Kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 790
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-mandulás csiga, mézes-mandulás sütemény, marcipános-mandulás tekercs, mézes-csokoládés tekercs marcipántöltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-04-12 12:20

Már a nevébe beleszerettem, az egyik gyengém a marcipán :) biztos, hogy kipróbálom. Köszi! Üdv, Samy

801
méz 12.5 dkg
margarin 10 dkg
barna cukor 7.5 dkg
tejcsokoládé 7.5 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 tk
mézeskalács fűszerkeverék 2 ek
mandula 10 dkg
mazsola 15 dkg
tojás 2 db
marcipán 20 dkg
kandírozott narancshéj 6 dkg