Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes - mázas csoda

Mézes - mázas csoda
Mézes - mázas csoda
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy születésnap alkalmából készítettük el. Isteni lett! Azóta minden nap ilyet csinálunk!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tipp: Ha a máz túl sok lett, tehetünk még bele almát, vagy eltehetjük (3 nap) későbbre!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a mézet és a vizet összekeverjük és lassú tűzön megfőzzük.
  2. Ha a máz megfőtt -
  3. a: egy tálban a kandalló tetejére tesszük, majd beletesszük az almákat, és 45 percig melegítjük, ez idő alatt az alma teljesen megsül.
  4. b: az almákat sütőbe helyezzük kb. 30 percre, ha kész a mázba forgatjuk. (Én az "a" verziót kedvelem jobban, úgy finomabb, de akinek nincs kandallója, az csinálhatja sütőben is!)
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 544
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: török
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamelles alma, mázas alma, mézbe forgatott alma

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1054
alma 10 db
cukor 1 kg
víz 400 ml
méz 250 ml