Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mentás citromkrémleves

Mézes-mentás citromkrémleves
Mézes-mentás citromkrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hugicám szülinapja júliusra esik, meghívtam magamhoz, és a szokásos menün kívül valami különlegessel és frissítő levessel akartam kedveskedni Neki. Azon kívül én imádom a citromos dolgokat, hát így esett a választásom a citromlevesre. Számos receptet megnéztem, és megkreáltam a sajátomat, ezt olvashatod most! :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, és meghámozzuk a citromokat úgy, hogy 4 db citrom héja (a fehér része nem, mert keresű lesz) kell majd a sziruphoz, 2 db citromnak lereszeljük a héját. Így összesen 6 db közepes méretű citrom húsával fogunk dolgozni.
  2. Felkarikázzuk a citromokat, és megszabadítjuk őket a magoktól.
  3. Szirup elkészítése: 1,5 dl vízet felforrósítunk, és 9 db édesítő tablettát oldunk fel benne, majd a 4 db citrom héját ebben puhára főzzük. Majd félretesszük hűlni.
  4. Egy lábasban 1,5 evk. cukron kicsit átfuttatjuk a citromkarikákat, aztán jöhetnek a fűszerek, majd ha picit megpuhultak a citromok, jöhet rá a langyos tej. Ezzel fedő alatt főzzük.
  5. Mikor már jó forró a keverékünk, félrevesszük a tűzről, 1,5 dl-t leveszünk belőle egy bögrébe, és kikavarjuk vele csomómenetesre a tejszínízű pudingporunkat.
  6. A fazékba tesszük a megmosott mentaleveleket, a mézet és a citromok reszelt héját is! S itt kóstolunk, ha úgy ítéljük meg, hogy nem elég citromos, teszünk bele még 2 tk citrom aromát. (De ha jónak ítéljük az ízesítést, akkor ez el is maradhat.)
  7. Majd hozzáöntjük a 3. lépésnél elkészített szirupunkat, ne felejtsük el kihalászni belőle a héjat, arra nincs szükségünk.
  8. Turmixoljuk a fazék tartalmát! Ügyelve, hogy halásszuk ki előtte a fahéj rudunkat!
  9. Visszatesszük a gázra, és egy jó pár perc forralás után besűrítjük a pudingporral, melyet előzőleg csomómentesre elkevertünk! S kész is!
  10. Hagyjuk hűlni, majd a hűtőben pihentetjük minimum 2 órát. Jégkockával és vaníliafagylaltal vagy tejszínhabbal is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 066
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Liliom85

Mióta szakács: 2012.04.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromleves, citromkrémleves, mézes-mentás citromleves, nyári hűsítő leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

308
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 6 db
mézeskalács fűszerkeverék 2 teáskanál
citrom 6 db
tej 1 l
tejszínízű pudingpor 1 csomag
édesítőszer 9 db
méz 2 ek
víz 1.5 dl
menta 10 db
citrom aroma 15 ml
tejszínhab 3 ek
vanília fagylalt 4 dkg